Galaxy melabur AS juta dalam bon Hijau
toto

Galaxy melabur AS$10 juta dalam bon Hijau

Kumpulan Galaxy Entertainment telah melabur AS$10 juta dalam bon Hijau yang diterbitkan oleh Mingyang Smart Energy Group, penyedia penyelesaian pengeluaran macau komprehensif untuk tenaga bersih dan syarikat swasta pertama di Macau yang menerbitkan bon sedemikian. Hasilnya akan digunakan untuk membiayai projek tenaga Hijau baharu.

Terbitan bon itu disenaraikan di Bursa Aset Kewangan Chongwa (Macao) dan dikeluarkan oleh Bank of China Macao sebagai penyelaras global bersama. Galaxy berkata pelaburannya bertujuan menyokong pembangunan bersepadu Togel Singapore Greater Bay Area dan pasaran kewangan Macau.

Ini adalah kali ketiga pengendali permainan telah melabur dalam bon Hijau. Pada bulan Oktober, syarikat itu melabur RMB 100 juta dalam bon Hijau yang diterbitkan oleh Bank of China Macao, dan Mac lalu ia melanggan bon sosial HK$100 juta untuk menyokong syarikat yang terjejas oleh Covid-19.

Galaxy berkata pada masa itu hasil daripada bon itu, digelar Bon Sosial Keluaran SDY Pengurangan Kesan Covid-19, akan digunakan untuk menyediakan pinjaman dan kewangan kepada PKS yang terjejas oleh wabak itu.