Zo helpen drie Israëlische technologiebedrijven COVID-19 aan te pakken

De Israëlische technologiesector heeft lang boven zijn gewicht gestoten. Hoewel Israël slechts de thuisbasis is van een bevolking van ongeveer negen miljoen mensen, zal het een technologische krachtpatser van de jaren 2020 worden.

Zoals ZDNet eerder heeft opgemerkt, omvatten enkele van de factoren die die groei vormgeven een hoog investeringsniveau in R&D – 4,6% van het BBP in 2017 – en een van de hoogste indicatoren per hoofd van de bevolking voor durfkapitaal en startups ter wereld.

“Alleen al in 2016”, meldt Deloitte, “haalden Israëlische startups een recordbedrag van $ 4,8 miljard op van investeerders, terwijl hightech- en startende bedrijven voor $ 10,02 miljard werden verkocht via acquisities of IPO’s.”

ZIEN: Gids om een ​​kampioen digitale transformatie te worden (TechRepublic Premium)

Naast dit investeringsniveau laat de verplichte militaire dienst veel jonge mensen in Israël kennismaken met technologie, waarbij vaardigheden en hulpmiddelen worden ontwikkeld die vaak ook voor civiele doeleinden worden gebruikt.

Hier zijn drie Israëlische technologiebedrijven die zich hebben aangepast aan de COVID-crisis en het hoofd hebben geboden aan enkele van de belangrijkste uitdagingen die de pandemie heeft opgeleverd.

1. Octopus-systemen

Octopus Systems, gevestigd in Bnei Brak, ten oosten van Tel Aviv, de starthoofdstad van Israël, biedt commando-en-controlesoftware en apps, technologieën die eerder dit jaar werden ingezet toen de thuisstad te maken kreeg met een grote uitbraak van het coronavirus.

De stad, een centrum van ultraorthodox jodendom en de thuisbasis van 220.000 mensen, was een van de zwaarst getroffen locaties voor het virus in Israël, met meer dan 2.000 infecties.

Zoals de New York Times uitlegde: “De gewoonten die haar eerbiedwaardige tradities tegen verandering hebben beschermd – strikte beperkingen op moderne technologie, een afkeer van seculiere media, een diep wantrouwen jegens staatsinstellingen – hadden de inwoners van Bnei Brak doof gemaakt voor dringende waarschuwingen voor de volksgezondheid. ”

Naast dit probleem heeft de stad een bevolkingsdichtheid die drie keer zo groot is als die van Manhattan, wat de uitdaging om een ​​uitbraak onder controle te krijgen nog groter maakt.

Als reactie op de pandemie ging de stad op slot en begon te kijken hoe technologie zou kunnen helpen bij het helpen van de crisis.

“De situatie waarmee we in Bnei Brak werden geconfronteerd, was zeer ongebruikelijk, omdat we hightechoplossingen moesten implementeren in een stad waar de bevolking technologie afwijst”, aldus Tal Bar Or, CEO van Octopus Systems.

ZIEN: Hoe hackers internetverkeer via satelliet konden bespioneren met slechts $ 300 aan tv-apparatuur voor thuis

Octopus zette aanvankelijk 500 camera’s in de stad in, naast drones en observatieballonnen, die in zijn commando-en-controlesysteem werden ingevoerd.

Het platform werd ook gebruikt als centraal beheersysteem voor 16.500 dozen met voedsel die elke dag werden bezorgd, als onderdeel van 1.600 dagelijkse “missies” die door eerstelijnswerkers werden uitgevoerd.

Toen de stad uit de lockdown kwam, gebruikte Octopus QR-technologie om bedrijven te laten heropenen. Met behulp van een camera bij de ingang van hun kantoor scanden medewerkers een persoonlijke QR-code, waardoor de camera hun temperatuur kon detecteren. Als dat boven normaal is, wordt de werknemer de toegang tot het gebouw ontzegd.

In september werd aangekondigd dat het bedrijf zijn technologie zou uitrollen om screening van werknemers en bezoekers te ondersteunen bij bedrijven en scholen in de VS.

Bron: Kanaal 12, Israël/YouTube

2. Zebra medische visie

Een ander bedrijf dat zijn technologie buiten de grenzen van Israël benut, Zebra-Med is een samenwerking aangegaan met de Apollo Hospitals Group in India om AI in te zetten in de strijd tegen COVID-19.

Het bedrijf voor diepgaande analyse van medische beeldvorming heeft een algoritme ontwikkeld dat potentiële COVID-19-symptomen en effecten zoals longontsteking detecteert op standaard CT-scans van de borst. Op deze manier gebruikt, kan de tool worden gebruikt om zowel de impact van de ziekte te volgen als om te fungeren als een systeem voor vroegtijdige waarschuwing voor de identificatie ervan.

Het AI1-platform van Zebra-Med is geïntegreerd in het speciale COVID-rapportagecentrum van Apollo Radiology International dat alle CT-scans beoordeelt en analyseert die zijn ontvangen in Apollo-ziekenhuizen in heel India.

“Beslissen welke vermoedelijke COVID-19-patiënten in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, is een uitdaging wanneer de gezondheidszorgsystemen overweldigd zijn. De overgrote meerderheid van de COVID-19-patiënten is mild, dus het hebben van deze geautomatiseerde tool heeft geholpen bij het nemen van cruciale beslissingen over het al dan niet opnemen in het ziekenhuis”, zegt Dr. Sreenivasa Raju K, CEO en medisch directeur bij Apollo Radiology International.

Senior productmanager Keren Nachmias schreef dat Zebra Medical dankbaar was voor de kans om zijn eerste AI COVID-19-systeem in een ontwikkelingsland te zien installeren.

“Deze integratie is slechts de eerste stap om wereldwijd levens te redden. Het is niet alleen een waardevolle oplossing, maar eerder een product dat waarde biedt tijdens een van de meest chaotische en onzekere periodes van de afgelopen eeuw.”

3. Sonarax-technologieën

Sonarax Technologies is gevestigd in Haifa, de op twee na grootste stad van Israël, en pioniert met een gepatenteerd ultrasoon data-over-sound-protocol om bedrijven een platform voor het traceren van contacten te bieden.

Met behulp van de microfoons en de luidsprekers die in smartphones zijn ingebouwd, gebruikt het Sonar-XE-product ultrasone geluidsgolven om de afstand tussen werknemers te detecteren en hen te waarschuwen wanneer de protocollen voor sociale afstand worden geschonden.

“Als de afstand tussen gebruikers in de buurt onveilig wordt, zal de Sonar-XE-applicatie de gebruiker onmiddellijk in realtime waarschuwen”.

Ook kunnen de gegevens worden gebruikt als bekend is dat een medewerker het coronavirus heeft opgelopen. Volgens het bedrijf is het machine-naar-machine communicatieprotocol nauwkeuriger dan Bluetooth, een technologie die vaker wordt gebruikt voor track and trace.

ZIEN: Back in business: hoe pubs, sportscholen en vakantieparken zich hebben voorbereid om terug gasten te verwelkomen

Het bedrijf, opgericht in 2013, heeft historisch benadrukt hoe zijn technologie “industriële IoT-toepassingen mogelijk maakt in omgevingen waar RF gevaarlijk of onwerkbaar is vanwege interferentie”.

Sonarax is er “niet om te concurreren met wifi, Bluetooth en NFC”, maar om ze aan te vullen, vertelde CEO Benny Saban vorig jaar aan The Times of Israel.

Vóór het coronavirus werd Sonarax gebruikt voor indoor mapping, maar ook voor taken zoals mobiele betalingen, authenticatie en IoT-connectiviteit.

De contactloze technologie, die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, is niet alleen geëvolueerd om aan de behoeften van het coronavirus te voldoen, maar het kan ook helpen om het toekomstbestendig te maken, aangezien we ons digitale gedrag aanpassen aan de steeds contactlozere realiteit van een COVID-19-wereld.

Bron: Sonarax/YouTube

“Technologie speelt een cruciale rol bij het reageren op de [COVID] crisis”, schrijft Merav Yachin, een in Tel Aviv gevestigde technologie- en innovatieadviseur bij het Tony Blair Institute for Global Change.

In een minirapport met 55 voorbeelden van hoe Israëlische technologiebedrijven reageren op COVID-19, toont Yachin de brede betrokkenheid van deze sector bij de crisis.

“Van symptoomdetectie en diagnose, het volgen van patiënten, besmettingspreventie en bescherming van medisch personeel, tot welzijn voor thuisgebonden en technologieën om bedrijven weer aan het werk te helpen, bieden Israëlische technologiebedrijven en -initiatieven lokale en wereldwijde oplossingen die al een impact hebben, ” ze zegt.

Veel van deze bedrijven, waarvan er slechts één – Sonorax – wordt genoemd, brengen hun innovaties naar de wereldwijde markten en laten zien hoe Israëls pad om een ​​wereldwijde tech-krachtpatser te worden al in volle gang is.

Posted By : togel sdy