Xiaomi Mi Mix 4 met camera onder het scherm wordt mogelijk volgende week gelanceerd

Het lijkt erop dat de volgende trend in smartphones under-display (of under-screen) camera’s of UDC’s zal zijn, althans wat sommige fabrikanten betreft. Natuurlijk vuurde ZTE vorig jaar het openingssalvo af met de Axon 20 5G en vuurde vorige maand nog een ronde af met de Axon 30 5G. Het gerucht gaat dat Samsung ook op die kar springt met de Galaxy Z Fold 3, en OPPO heeft al zijn prototype van de derde generatie under-screen camera (USC) onthuld. Xiaomi kan ze echter volgende week verslaan met de Mi Mix 4.

Xiaomi’s Mi Mix ging altijd over het gebruik van innovatieve of onorthodoxe ontwerpen om een ​​smartphonescherm op volledig scherm te bieden. De Mi Mix begon die traditie door het cameragebied te minimaliseren tot een zeer dunne kin, terwijl de nieuwste Mi Mix 3 in plaats daarvan een pop-upcamera gebruikte. Dit jaar gaat Xiaomi blijkbaar een stap verder door eindelijk voor het eerst een eigen UDC-implementatie op de markt te brengen.

Net als OPPO heeft Xiaomi al zijn derde versie van deze cameratechnologie onder het scherm bereikt. En net als OPPO heeft het dat nog niet gebruikt voor een commerciële smartphone. Als dit laatste lek van Digital Chat Station op Weibo waar is, zal dat eindelijk veranderen met de Mi Mix 4.

Een korte video toont het displaypaneel dat Xiaomi naar verluidt zal gebruiken voor de aankomende smartphone. Het is flexibel, wat op zich al indrukwekkend is, waardoor Xiaomi een ontwerp met gebogen randen voor de Mi Mix 4 kan implementeren. De belangrijkste onthulling is echter de camera onder het scherm die bijna volledig onmerkbaar is totdat het scherm wordt uitgeschakeld .

Het lijkt erop dat de generatie UDC’s van dit jaar eindelijk het pixeldichtheidsprobleem heeft opgelost dat vorig jaar op de ZTE Axon 20 5G werd gezien. Het valt echter nog te bezien of ze ook voldoende aandacht hebben besteed aan het probleem van de beeldkwaliteit dat inherent is aan dit soort technologie. Gebaseerd op Xiaomi’s eigen teaser, zal de Mi Mix 4 op 10 augustus in China debuteren, een dag eerder dan Samsung’s Unpacked 2021.

Posted By : sydney togel 2021