Xbox-cloudstreaming en remote-play zijn nu beschikbaar op Windows-pc’s

Nieuws over gamestreaming heeft de afgelopen maanden schijnbaar een achterbank ingenomen, vooral omdat er nieuwe consoles en game-apparaten opdoken om tegemoet te komen aan de gameplay op het apparaat. Maar terwijl mensen als Google Stadia en NVIDIA GeForce NOW gewend lijken te zijn aan een regelmatige cadans van het aankondigen van nieuwe games die aan hun bibliotheken worden toegevoegd, blijft Xbox zijn technologie en bereik daadwerkelijk uitbreiden. De laatste grote aankondiging is er een waarvan je zou verwachten dat deze er al vroeg zou zijn, aangezien de streamingfunctionaliteit van Xbox eindelijk het eigen Windows-platform van Microsoft ondersteunt.

Het idee achter game-streaming is om toegang tot games mogelijk te maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de daadwerkelijke hardware waarop wordt gestreamd. Verschillende gamestreamingservices waren echter gericht op verschillende apparaten toen ze voor het eerst werden gelanceerd. Google Stadia leunde zwaar op zijn nieuwe Chromecast 4K-dongle voordat het uitbreidde naar Android-telefoons en Chromebooks, terwijl Xbox in eerste instantie prioriteit gaf aan mobiele ervaringen.

Dat plaatste Microsoft’s andere besturingssysteem op een ironische achterstand, maar die situatie eindigt vandaag. Xbox heeft zojuist aangekondigd dat de nieuwste update voor de Xbox-app op Windows 10 eindelijk de twee remote-play-mogelijkheden van het gamingplatform op pc’s brengt. Met de lancering van Windows 11 voor de deur, geeft Xbox een kleine garantie dat dezelfde app ook compatibel zal zijn met de aanstaande upgrade.

Xbox biedt eigenlijk twee manieren om op afstand te spelen. De meest geadverteerde is natuurlijk Xbox Game Pass Cloud Gaming die Xbox-games naar mobiel of pc kan streamen, zelfs als je geen Xbox-console hebt. Natuurlijk moet je een Xbox Game Pass Ultimate-abonnee zijn in een van de 22 landen waar de service beschikbaar is.

Als je thuis wel een Xbox hebt, kun je ook gebruikmaken van Remote Play om toegang te krijgen tot games, ook als je niet echt thuis bent. Deze aankondiging is de eerste keer dat Xbox Series X|S-consoles worden ondersteund op Remote Play voor pc, waardoor gamers over de hele wereld de spelvoorwaarden kunnen dicteren, zoals welke instellingen ze moeten gebruiken voor streaming.

Posted By : togel sikni