Workday praat over machine learning en de toekomst van human capital management

Omdat mensen de belangrijkste hulpbronnen zijn in elke organisatie, is human capital management (HCM) essentieel in elke grote onderneming. Veranderingen in technologie – van mobiele apparaten tot AI – hebben een diepgaande invloed op hoe mensen in het bedrijfsleven werken en met elkaar omgaan.

Ook: Meer over machine learning

Om een ​​glimp op te vangen van de toekomst van HCM-technologie en de rol van machine learning, sprak ik met Cristina Goldt, vice-president voor HCM-productbeheer en -strategie bij Workday. Cristina is een prominente HCM-technologieleider die helpt bij het vormgeven van het beheer van menselijk kapitaal. Ons gesprek vond plaats op Workday Rising 2019, het jaarlijkse klantenevenement van het bedrijf dat dit jaar in Orlando wordt gehouden.


Moet lezen


Bekijk de video die hierboven is ingesloten om de toekomst van HCM te zien en lees het bewerkte transcript hieronder. Ik heb deze video opgenomen als onderdeel van de CxOTalk-serie gesprekken met ‘s werelds beste vernieuwers in het bedrijfsleven, technologie, overheid en hoger onderwijs.

Waar gaat HCM heen?

We zien technologie — kunstmatige intelligentie, machine learning — van werk veranderen, van baan veranderen en de relatie tussen mensen en machines. We zien de wereld van werk en alternatieve arrangementen en agile teams. We zien dat dat allemaal meespeelt in hoe het werk wordt gedaan.

En, heel belangrijk, we zien dat vaardigheden een sleutelfactor of drijfveer worden in hoe mensen denken over hun personeel, hun talent en hoe ze hun talentstrategie uitvoeren.

Wat betekent dit allemaal voor Workday-klanten?

We moeten ze steunen. Ze zijn op zoek naar hoe ze hun mensen ondersteunen in deze steeds veranderende wereld van HR en werk. En dus voor ons, is het hoe we hen helpen om in de toekomst die ondernemingen te worden om talent te identificeren, ontwikkelen en optimaliseren. Schaal en snelheid, daar proberen we ze bij te helpen.

Ik denk dat het uitvoeren van onze accountstrategie, waarbij we proberen talent af te stemmen op de vraag naar talent, het werk is. Voor ons is het hoe we die databasis nemen, die rijke basis die we hebben, en daarop voortbouwen. Ik had het eerder over vaardigheden. Het gaat echt om het bouwen van die basis voor vaardigheden en capaciteiten, wat we deden met behulp van machine learning.

Wat is de Workday Skills Cloud?

Het is een gemeenschappelijke taal van vaardigheden bij al onze klanten. En het belangrijkste is dat als je software als een service beschouwt, het vaardigheden als een service zijn omdat het crowdsourced is. Het leeft en ademt en groeit dynamisch op basis van data. We hebben de data-uitdaging van het begrijpen, categoriseren en voortdurend up-to-date houden van uw vaardigheden opgelost.

Het volgende was het oplossen van de uitdaging van: [knowing] welke vaardigheden mijn mensen hebben. Machine learning gebruiken om dat te doen, vaardigheden afleiden, mensen matchen met werk.

In het verleden was het erg handmatig en uitdagend, zo niet bijna onmogelijk, omdat er geen gemeenschappelijke taal of manier was om de matching te doen. De technologie was er niet. Tegenwoordig is die technologie er om de enorme hoeveelheden gegevens te doorzoeken, om vaardigheden te begrijpen.

Wat is de rol van data in de toekomst van HCM?

Data is de basis om dit mogelijk te maken. Bij Workday zijn we begonnen met dat core system of record, dat de core foundation van data werd. Die nu naar een kernsysteem van capaciteiten gaat. U heeft nu gegevens over uw mensen waar u actie op kunt ondernemen, aanbevelingen kunt doen. Machine learning gebruiken om suggesties te doen en dit allemaal mogelijk te maken. Het gebeurt niet zonder de gegevens. Die databasis brengt ons naar de volgende stap.

Waar komen de gegevens vandaan?

De gegevens zijn afkomstig van de miljarden transacties en duizenden dimensies van de meer dan 40 miljoen werknemers in Workday.

Is data de toekomst van werk?

Gegevens zijn een belangrijk onderdeel van de toekomst van werk en een basis voor alle dingen die we hierna gaan doen.

Openbaarmaking: Workday dekte het grootste deel van mijn reizen naar Workday Rising.

Posted By : keluaran togeĺ sydney hari ini 2021