Women in tech: twee prominente vrouwelijke beveiligingsexperts spreken zich uit (CxOTalk-interview)

De rol van Chief Information Security Officer is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Maar wat zijn de kansen voor vrouwen in dit door mannen gedomineerde veld?


MOET LEZEN

IT-beveiliging en -beheer

Adversarial AI: Cybersecurity-gevechten komen eraan

AI-impact: heroverweging van onderwijs en beroepsopleiding

Defensie-aannemer: IT moet radicale transparantie en cultuurverandering omarmen


Als onderdeel van de CxOTalk-reeks gesprekken met innovators, sprak ik met twee vrouwelijke CISO’s om meer te weten te komen over de unieke uitdagingen waarmee vrouwen worden geconfronteerd op het gebied van beveiliging:

  • Jo Stewart-Rattray is Director of Information Security & IT Assurance voor BRM Holdich in Australië. Ze fungeert als virtuele CISO voor verschillende organisaties. Jo is voorzitter van de Women’s Leadership Advisory Council voor ISACA.
  • Tammy Moskites werkt voor Accenture als Managing Director en Security Executive. Ze heeft CISO-functies bekleed bij bedrijven als Time Warner Cable, Home Depot en anderen.

Deze ervaren experts delen advies voor vrouwen die vooruitgang willen boeken op het gebied van bedrijfsbeveiliging. Ze leggen ook uit hoe het bedrijf een gelijk speelveld kan creëren, ongeacht geslacht of leeftijd.

Bekijk de korte video die hierboven is ingesloten en bekijk hun bewerkte opmerkingen hieronder. Je kunt het hele gesprek zien op de CxOTalk-site.

ZIEN: Transgendermedewerkers in technologie: waarom deze “progressieve” industrie meer werk te doen heeft om echte genderinclusiviteit te bereiken (TechRepublic-coververhaal)

Hoeveel zijn er onder uw leeftijdsgenoten?

Tammy Moskieten: Niet veel. Op dit moment denk ik dat het laatste onderzoek dat door ISACA is gedaan, ongeveer 13% van de wereldwijde Fortune 500 uit vrouwen bestond, en dat zijn niet alleen CISO’s. Dat zijn CISO’s, CIO’s en senior executives zoals een VP in de technologiearena. Het is nog steeds een heel, heel klein bedrag dat overeenkomt met ongeveer 65 van de 500 bedrijven.

Jo Stewart-Rattray: Ja, daar moet ik het mee eens zijn. Ik weet dat het beter gaat. Ik herinner me dat toen ik 15 jaar geleden voor het eerst naar een veiligheidsforum ging, dat er twee vrouwen waren. De ene was ik natuurlijk, en de andere was een spreker, dus hij was erg klein.

Ik weet dat ik ook heel dankbaar ben voor ISACA, die hier onlangs een conferentie heeft gehouden waar we een panel van vrouwelijke CISO’s hadden, die ik gelukkig mocht modereren. Dus we zien meer, en ze zijn eigenlijk behoorlijk actief in deze ruimte, wat geweldig is, en ze promoten actief de rol van de CISO.

Tammy Moskieten: Ja, het andere stuk is dat ISACA ook iets heeft dat She Leads Tech heet. Ik heb echt het geluk gehad om aan dat programma mee te kunnen doen. Echt, wat we hebben gedaan, is met vrouwen werken en hen meer betrekken, niet alleen in technologie, maar ook in technologische leiderschapsrollen en hoe ze in de technologische beroepsbevolking komen, echt gericht op het jongere individu helemaal tot aan mensen die bereid zijn om veranderingen in hun loopbaan door te voeren. Het is dus echt opwindend, zoals Jo al zei, het was zeer de moeite waard om te modereren en zich te concentreren op sommige van deze vrouwelijke leiderschapspanels.

Jo Stewart-Rattray: Ja, Tammy. Ik weet niet zeker of zelfs jij je hiervan bewust bent, maar ik ben eigenlijk de wereldwijde leider voor She Leads Tech. Aan de vrijwilligerskant ben ik de voorzitter van de Women’s Leadership Advisory Council voor ISACA, en het heeft veel succes gehad. Wat we ons niet realiseerden toen we aan deze reis begonnen, was wat het ook zou gaan betekenen voor vrouwen in verschillende delen van de wereld.

In sommige gevallen, in Afrika, was ik stomverbaasd toen ik me realiseerde dat we niet alleen een plek boden voor vrouwen om andere professionals in de ruimte te ontmoeten, maar we boden ook een veilige ruimte voor hen om een ​​aantal van hun verhalen te vertellen in behoorlijk schrijnende omstandigheden . Het programma is verder gegaan dan we ons hadden voorgesteld. Ja, net als jij, ben ik er dol op. Ik denk dat het iets geweldigs is waar we allebei deel van kunnen uitmaken en dat we allebei kunnen promoten wat we doen bij andere vrouwen om te proberen zoveel mogelijk mensen in het beroep te krijgen.

Hoe kunnen we vrouwen in het CISO-vak betrekken?

Jo Stewart-Rattray: Het is een enorme vraag. Een van de dingen die we van vrouwen horen, en dat hoor ik de laatste jaren, is dat ze het gevoel hebben dat er een gebrek is aan mentoren, een gebrek aan rolmodellen, een gebrek aan presentaties van de carrières van vrouwen. We moeten vrouwen, andere vrouwen, kunnen zien doen wat we doen. Ik denk dat het een heel belangrijk onderdeel is om ervoor te zorgen dat we kunnen laten zien dat mensen zoals Tammy en ik dit al heel lang doen, dat we het hebben overleefd en dat het in feite een geweldige carrièreoptie is.

Tammy Moskieten: Het is geen gemakkelijke carrière. Dat is zeker, toch? Maar ik denk dat je een goed punt hebt over mentorschap. We hebben echt een gebrek aan vrouwelijke mentoren in de gemeenschap. In het licht daarvan is dat, aangezien de individuele bijdragers of de mensen die vooruit willen in hun carrière, zich echt proberen te concentreren op: “Hoe krijg ik die mentor? Hoe zorg ik ervoor dat die juiste persoon me helpt om de volgende niveau in mijn carrière?” omdat veel van wat we elke dag doen high-netwerken is. Zo komen we naar het volgende niveau.

De andere uitdaging is dat veel vrouwen zeggen: “Nou, ik word niet gelijk betaald als de mannen”, en dat is ook heel gewoon, maar het wordt beter. Ik geloof echt dat het beter wordt, maar we hebben nog een lange weg te gaan. Mensen denken dat als ze een rol van het type cyberbeveiliging krijgen, ze 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar zullen werken. Als CISO, ja, dat is zo’n beetje mijn leven geweest voor een lange tijd, maar sommige van de andere rollen zijn flexibeler voor degenen die een flexibeler werkschema nodig hebben.

Jo Stewart-Rattray: Dat klopt, en dat vind ik een belangrijk punt is die flexibiliteit van het werkschema. Ik weet dat het in mijn wereld, zoals die van jou, Tammy, ongeveer zo is geweest. Ik kom oorspronkelijk uit de elektriciteitssector, dus dat is 24/7, 365 dagen per jaar. Maar u kunt ook industriesectoren kiezen die ook veel meer flexibiliteit bieden. Ik denk dat dat het andere is.

Zijn er CISO-rollen voor vrouwen en meisjes?

Tammy Moskieten: Nou, ik weet dat Accenture veel stagemogelijkheden biedt, en ze richten zich niet alleen op vrouwen en niet alleen op jonge meisjes, maar op een zeer divers werkpanel dat probeert mensen betrokken en geïnteresseerd te krijgen in de cyberbeveiligingsindustrie. De meeste universiteiten hebben niet eens een aanbod op het gebied van cyberbeveiliging, dus onlangs had iemand contact met mij en zei dat ze informatietechnologie gingen gebruiken, maar hun universiteit bood niets aan op het gebied van cyber of iets op het gebied van beveiliging en waar zouden ze dat leren vandaan halen zodat ze daadwerkelijk dingen kunnen gaan doen. Wat ik hen aanmoedigde om te doen, is op zoek gaan naar stages bij organisaties die je helpen je vaardigheden in balans te brengen, naast vrijwilligerswerk om in balans te komen.

Dingen veranderen snel. Het cyberlandschap wordt steeds agressiever.

Jo Stewart-Rattray: Ik denk ook dat het om het imago gaat. Het is ook het imago van ons vak.

Ik ontmoette vorig jaar zelfs een fantastische jonge vrouw in Ierland. Ze zei dat ze uit een gezin van zes jongens kwam en zijzelf, en dus was ze gewend aan dat soort door testosteron gedreven omgeving. Maar er was maar één andere jonge vrouw in de leergroep van 30 mensen. Ze kwam uit een familie van alleen maar meisjes en dus schrikten voor haar de door testosteron gevoede omgeving, de hoodies en misschien minder gedouchte jonge mannen in de groep haar echt af.

Ik denk dat we ook echt iets aan het beeld moeten doen om te zeggen dat het niet allemaal zo is. Dat is gewoon universiteit. Dat is niet hoe ons beroep er eigenlijk uitziet als je je met het hardcore werk van dit alles bezighoudt. Ik denk dat we een imagoprogramma hebben en dat we jonge vrouwen moeten aantrekken.

Jonge vrouwen moeten een andere persoon naar hun eigen beeld zien, dus moeten ze een andere vrouw zien. Als ze een andere jonge vrouw zien, doen ze mee, dus ik denk dat we kansen moeten creëren voor jonge vrouwen en ik hou van het idee van stages. Ik vind dat briljant. En we moeten, zoals ik al zei, ons imago opkrikken.

Hoe zit het met leeftijdsdiscriminatie?

Jo Stewart-Rattray: Ja absoluut. Ik ben een anti-ageist. Wat mij betreft zou het niets met leeftijd te maken moeten hebben. Het gaat om uw capaciteiten in de ruimte, of dat nu vanuit de technologieruimte is of vanuit de bedrijfsruimte. Het gaat om je capaciteiten en je visie. Ik denk niet dat het over leeftijd moet gaan.

Tammy Moskieten: Nee, daar ben ik het mee eens. Ik heb in de loop der jaren veel leidinggevenden aangenomen en het laatste waar ik naar kijk is leeftijd. Ik denk dat als je net begint in de cyberrol in je 40s, 50s of wat dan ook, het belangrijkste is om je te concentreren op waar je naartoe wilt en wat je doelen zijn, als het een CISO is, als je hebt de vaardigheden. Als je dat niet doet, zoek dan een mentor. Zoek iemand, een vertrouwde adviseur, om je te helpen daar te komen, want wij allemaal, ik bedoel, ik begeleid mensen. Ik weet dat Jo mensen begeleidt. Dat doen we allemaal, en we helpen mensen om naar dat volgende niveau te komen, dus laat leeftijd je niet te pakken krijgen. Ga er gewoon voor.

Jo Stewart-Rattray: Ja. Nee, ik kan het niet meer met je eens zijn. Ik denk dat het een heel belangrijk ding is. Zeker, als je niet vraagt, krijg je het niet, dus vraag het aan iemand. Als je echt wilt dat iemand je begeleidt, vraag het hen dan. Het ergste wat ze kunnen zeggen is nee, en je gaat naar de volgende persoon. Absoluut, ik denk dat het heel belangrijk is om een ​​sponsor te hebben. Soms kan het in uw organisatie zijn, iemand die bereid is u ook naar de volgende stap te sponsoren.

Het is duidelijk dat je klaar bent voor de volgende stap, het harde werk doen. Dus ja, zoek daar actief naar.

Zoals ik al zei, geloof ik niet dat leeftijd een probleem zou moeten zijn, of je nu aan de jonge kant van de schaal zit of aan de meer volwassen kant. Het mag geen verschil maken. Bovendien, als ik iemand aanneem, ben ik zo slecht in het raden van leeftijd.

Advies voor bedrijfsleiders?

Tammy Moskieten: Ik moedig bedrijfsleiders aan om ervoor te zorgen dat ze daadwerkelijk programma’s en diversiteitsprogramma’s hebben binnen hun organisatie. Zoals ik al eerder zei, diversiteit is meer dan alleen meer vrouwen binnenhalen. Het is echt dat diverse talent binnenhalen, de juiste mensen binnenhalen voor de baan.

De manier waarop je meer vrouwen kunt brengen, is dat ik weet dat ik bij Accenture betrokken ben bij het diversiteitsprogramma en dat mijn focus ligt op het binnenhalen van meer vrouwen bij Accenture. Ze hebben een programma dat ze in 2025 50% van de beroepsbevolking willen hebben, en ze zijn goed op weg daarheen. Het is eigenlijk gewoon zorgen dat uw bedrijf erop gefocust is, maar ook vrijwilligerswerk doen. Ga naar HRM. Vrijwilliger uw tijd.

Jo Stewart-Rattray: Werknemers, mijn advies is om de vooroordelen weg te nemen. Haal de vooroordelen uit de manier waarop u rekruteert.

Tammy Moskieten: Ja.

Jo Stewart-Rattray: Zorg ervoor dat werkafspraken flexibel kunnen zijn, zodat mensen de eerste lijn kunnen ophalen, bijvoorbeeld kinderen van school kunnen halen en brengen. Dat is echt belangrijk. Dat is eigenlijk ook goed voor mannen die zich in die positie bevinden.

Absoluut, neem de vooroordelen weg. Probeer zoveel mogelijk vrouwen als mannen te interviewen voor deze rollen en doe het zeker op basis van verdienste. Ik ben het met Tammy wat dat betreft. Je moet altijd op verdienste rekruteren. Haal gewoon de vooringenomenheid uit uw benadering.

Tammy Moskieten: Zorg ervoor dat je eerlijk betaalt. Dat is iets belangrijks dat human resources en de comp-teams echt moeten begrijpen. Het is heel belangrijk ervoor te zorgen dat de salarissen van vrouwen die van mannen inhalen.

Jo Stewart-Rattray: Mijn advies aan vrouwen hierover is: als je wordt gevraagd wat je huidige salaris is, zorg er dan voor dat je gewapend gaat met wat het salaris in de markt voor die rol is. We bewijzen onszelf soms een slechte dienst door ongelooflijk eerlijk te zijn en te zeggen: “O, ik verdien $ 50.000”, terwijl de baan in feite $ 80.000 waard is. Je moet er ook voor zorgen dat je goed bewapend naar binnen gaat, dames.

CXOTalk biedt diepgaande gesprekken en leerervaringen met ‘s werelds beste bedrijfs- en technologiemanagers. Bekijk onze uitgebreide en gratis videotheek.

Posted By : keluaran togeĺ sydney hari ini 2021