William Shatner Blue Origin ruimtevluchtreactie is een must-see

Star Trek-acteur William Shatner is nu ‘s werelds oudste man die naar de ruimte gaat, met dank aan Blue Origin. Amazon-maker Jeff Bezos (eigenaar van Blue Origin) was aanwezig om de bemanning van deze vlucht te begroeten toen ze op 13 oktober 2021 terug landden in de woestijn van Texas.

Hieronder zie je een video van Blue Origin die deze vlucht in actie laat zien. Dit was de tweede bemande ruimtevlucht met de Blue Origin New Shepard en omvatte een professionele cockpitbemanning en vier privé-burgers. Die burgers waren Audrey Powers, Glen de Vries, Dr. Chris Boshuizen en William Shatner.

Het was zo ontroerend’, zei Shatner, ‘het was iets ongelooflijks.’ Begin deze video te bekijken op ongeveer 2:45:07 om direct na de landing alles te horen wat Captain Kirk over deze missie te zeggen had.

Shatner zei in een gesprek met Bezos: “Wat je me hebt gegeven, is de meest diepgaande ervaring die ik me kan voorstellen. Ik ben zo vol emotie over wat er net is gebeurd, het is gewoon… het is buitengewoon. Ik hoop dat ik hier nooit meer van zal herstellen. Ik hoop dat ik kan vasthouden aan wat ik nu voel. Ik wil het niet kwijt.”

Shatner is nu de oudste mens die ooit de ruimte in is gevlogen – hij verslaat de vorige oudste persoon, Wally Funk. Funk (82) nam op 20 juli 2021 deel aan de eerste bemande vlucht van New Shepard (NS-16).

Andere toeristen aan boord van deze vlucht waren Glen de Vries, Dassault Systemes vice-voorzitter voor life sciences en gezondheidszorg, voormalig NASA-ingenieur dr. Chris Boshuizen en Blue Origin vice-president missie- en vluchtoperaties Audrey Powers.

De vluchtduur was 10 minuten, 17 seconden en het hoogtepunt bereikte 107 kilometer (66 mijl recht omhoog). De raket die voor deze missie werd gebruikt, was een New Shepard (NS4) en de officiële lanceringstijd was 14:49 UTC. De lanceer- en landingsplaats waren hetzelfde: Corn Ranch, 31 ° 25’24 “N 104 ° 45’32” W, in Van Horn, Texas.

Posted By : no sydney hari ini 2021