Twitter-handmepper krijgt celstraf nadat slachtoffer sterft na inval in huis

Een man is veroordeeld voor zijn rol bij een mepincident dat leidde tot de dood van een 60-jarige man.

Het slachtoffer, Mark Herring, was een inwoner van Tennessee en bezat het Twitter-account @Tennessee, wat toevallig een veelgevraagde naam was.

Zoals gemeld door de Washington Post, was het felbegeerde handvat het object van Shane Sonderman, die toen net geen 18 jaar oud was.

Sonderman probeerde, samen met mede-samenzweerders, Herring te dwingen het op te geven door hem en zijn familie te intimideren. Deze methoden omvatten intimiderende sms-berichten, voedselbestellingen onder rembours en telefoontjes, met als doel het handvat te krijgen en het vervolgens door te verkopen.

Volgens federale aanklagers bereikte de intimidatie in april 2020 een nieuw niveau toen het adres en de contactgegevens van Herring werden gepost op een Discord-server die werd gebruikt door een groep die zich toelegde op het verkrijgen van waardevolle Twitter- en Instagram-handvatten.

‘CB’, een minderjarige in het Verenigd Koninkrijk, gebruikte deze informatie vervolgens om valselijk aangifte te doen van een moord in het huis van Herring.

Dit staat bekend als ‘swatting’, waarbij op illegale wijze een valse melding van een ernstig misdrijf wordt gedaan om gewapende wetshandhavers naar het huisadres van een slachtoffer te sturen. Dit wordt vaak gemeld tijdens livestreams van games.

Na de mep kreeg Haring een hartaanval en stierf. Zijn dochter vertelde NBC dat ze dacht dat hij “doodsbang” was.

Terwijl hij op borgtocht was, bleef Sonderman naar verluidt anderen lastigvallen vanwege hun omgang met sociale media, wat leidde tot nieuwe arrestaties.

Sonderman werd beschuldigd van samenzwering in de federale rechtbank van Memphis en zal nu vijf jaar in de gevangenis doorbrengen. Sonderman stemde ermee in om schuldig te pleiten in ruil voor het laten vallen van andere aanklachten, waaronder draadfraude.

Hij moet zich ook houden aan drie jaar onder toezicht staande vrijlating.

Amerikaanse aanklagers zeggen dat de 20-jarige deel uitmaakte van een reeks gebeurtenissen die een “jongere halverwege de wereld veroorzaakte die opriep tot noodmaatregelen voor een niet-noodsituatie”.

Dit is niet de eerste keer dat meppen tragische gevolgen heeft. In 2019 werd een Californische man veroordeeld tot 20 jaar achter de tralies voor het plegen van swatting-oproepen die ertoe leidden dat een man uit Kansas dodelijk werd neergeschoten door wetshandhavers.

Vorige en gerelateerde dekking


Heb je een tip? Veilig contact opnemen via WhatsApp | Signaal op +447713 025 499, of hoger bij Keybase: charlie0


Posted By : keluaran sidney hari ini