Tesla Autopilot-systeem denkt dat de maan een geel licht is

Een van de interessantere stukjes technologie die in Tesla-auto’s zijn geïntegreerd, is het Autopilot-systeem. De meesten zijn bekend met Tesla’s stuurautomaatsysteem, waarmee het voertuig semi-autonoom kan werken. Er wordt echter van de bestuurder verwacht dat hij waakzaam blijft achter het stuur, aangezien het systeem bekend staat om problemen.

Het stuurautomaatsysteem van Tesla is verantwoordelijk voor meerdere ongevallen, waaronder enkele met dodelijke afloop. Er is een nieuwe video op Twitter geplaatst door een gebruiker genaamd Jordan Nelson. In de video is te zien hoe Nelson over de snelweg rijdt in wat lijkt op schemering. De video richt zich op het middelste scherm van een niet-geïdentificeerd Tesla-model.

Op de achtergrond zie je voertuigen met hun koplampen aan en in de verte wat lijkt op een volle maan. Toen de video werd gemaakt, zorgden de omstandigheden ervoor dat de maan veel geler leek dan we hem gewoonlijk aan de nachtelijke hemel zien.

Het Tesla-stuurautomaatsysteem blijft denken dat de maan een geel verkeerslicht is en remt de auto af. Het is onduidelijk hoe de bestuurder de aanhoudende vertraging van het automatische pilootsysteem heeft overwonnen. De auto heeft misschien uit zichzelf weer geaccelereerd, of misschien trapte hij gewoon op het gaspedaal. Verderop in de draad werd Nelson gevraagd of hij de vertraging kon voelen omdat de snelheid niet lijkt te veranderen op het scherm.

Hij antwoordde dat het geen stevige vertraging was, maar in de auto was het merkbaar als een lichte aarzeling toen het licht op het scherm verscheen. Er zijn geen aanwijzingen dat Tesla of Elon Musk op de hoogte zijn van het probleem en er is op het moment van schrijven nog geen reactie gekomen. Vaak antwoordt Elon Musk gebruikers via Twitter, en er is altijd een kans dat hij later kan antwoorden.

Posted By : keluaran sdy 2021