Terugroepactie Chevrolet Bolt: EV-productie wordt hervat terwijl GM details over batterijreparatie

Chevrolet hervat de productie van Bolt EV en Bolt EUV, met de belofte het batterijprobleem te hebben opgelost waardoor meerdere auto’s in brand vlogen. De automaker heeft ook een update voor bestaande Bolt-bezitters over wanneer ze kunnen verwachten dat de batterij van hun EV wordt vervangen, nadat ze hen onlangs hebben gewaarschuwd om minstens 15 voet van andere auto’s en gebouwen te parkeren.

Het was een gênante – en in veel gevallen tamelijk onpraktische – escalatie van wat een nachtmerrie was voor Chevrolet en eigenaar General Motors. Nadat hij er aanvankelijk op had aangedrongen dat het probleem met de brandende bout een uitbijter was en geen hardnekkige fout, moest de autofabrikant toegeven dat het probleem met de batterijproductie veel wijdverspreid was.

De productie van de Bolt EV en de Bolt EUV – de crossover-achtige versie die pas dit jaar werd gelanceerd – stopte toen Chevrolet probeerde een oplossing te vinden. Nu is die oplossing blijkbaar geregeld. In een verklaring van vandaag bedankte de autofabrikant eigenaren en dealers voor hun geduld en beloofde ze nieuwe batterijen en nieuwe software om de pakketten op veiligheid te controleren.

De batterijproductie in de fabrieken van leverancier LG in Nederland en Hazel Park, Michigan, is hervat, bevestigt Chevrolet. LG voegt ook capaciteit toe om meer cellen te kunnen leveren. Hierdoor verwacht de autofabrikant vanaf half oktober vervangende batterijmodules naar dealers te kunnen sturen.

Wie krijgt er als eerste een nieuwe Bolt-accu

Wat betreft wanneer je die vervangende batterij zou verwachten, zegt GM dat het zijn planning baseert op specifieke tijdschema’s voor het bouwen van batterijen. Het zal prioriteit geven aan die Bolt EV- en Bolt EUV-bezitters die voertuigen met batterijpakketten hebben vervaardigd tijdens de specifieke perioden waarin defecten het meest geclusterd lijken te zijn.

Nieuwe batterijen krijgen een verlengde beperkte garantie voor het pakket, voor 8 jaar of 100.000 mijl. Dat wordt 8 jaar/160.000 km in Canada.

Alle eigenaren van Bolt EV en Bolt EUV krijgen ondertussen nieuwe software, een “geavanceerd diagnostisch” pakket waarvan GM zegt dat “de beschikbare parameters voor het opladen van de batterij zullen toenemen ten opzichte van de bestaande richtlijnen.” Het is ontworpen om eventuele afwijkingen die erop kunnen wijzen dat de batterij beschadigd is, beter op te sporen.

Het kan ook signalen van die afwijkingen beter signaleren en prioriteit geven aan beschadigde batterijmodules voor vervanging. De software vereist installatie door de dealer, in plaats van te worden gepusht als een over-the-air (OTA) update. GM zegt dat het verwacht dat het proces over ongeveer 60 dagen zal beginnen.

“Het is de bedoeling van GM dat verdere diagnostische software klanten in staat zal stellen terug te keren naar een 100% oplaadstatus zodra alle diagnostische processen zijn voltooid”, zegt de automaker. Op dit moment zijn er echter enkele duidelijke richtlijnen die Chevrolet-eigenaren moeten volgen.

Het streeflaadniveau moet worden ingesteld op 90 procent, waardoor het maximum wordt beperkt waartoe de Bolt EV en Bolt EUV kunnen worden opgeladen. Er zijn instructies over hoe dat te doen op de Bolt-terugroepsite van GM. Aan het andere uiterste moeten eigenaren voorkomen dat de batterij zo mogelijk onder ongeveer 70 mijl (113 km) komt.

De EV’s dienen direct na het opladen buiten te worden geparkeerd. Eigenaren moeten ze ook niet ‘s nachts binnenshuis laten opladen.

Ervan uitgaande dat je die richtlijnen volgt, zegt GM, is de strikte limiet van 50 voet geschrapt. In plaats daarvan suggereert de automaker dat het verstandig is om over het algemeen meer ruimte te laten. “Uitermate voorzichtig raadt GM klanten aan om voldoende ruimte rond hun voertuig te laten, waar ze ook willen parkeren”, legt het bedrijf uit. “GM is niet op de hoogte van branden die zich hebben voorgedaan waarbij klanten deze veiligheidsrichtlijnen volgden, op parkeerdekken of anderszins.”

De oorzaak van GM’s Bolt EV-batterijproblemen

Wat betreft? veroorzaakt al deze hoofdpijn, GM heeft nog een paar details gegeven. Het blijkt een combinatie van twee problemen te zijn die een probleem veroorzaken wanneer ze samenvallen.

“De hoofdoorzaak van de zeldzame omstandigheden die een batterijbrand kunnen veroorzaken, zijn twee fabricagefouten die bekend staan ​​als een gescheurde anode en een gevouwen separator”, zegt GM, “die beide in dezelfde batterijcel aanwezig moeten zijn.”

Posted By : keluaran sdy 2021