Startup Myths and Models, boekbespreking: een eigenzinnige gids voor Startup Land

Mythen en modellen voor opstarten: wat u niet zult leren in Business School • Door Rizwan Virk • Columbia Business School Publishing • 288 pagina’s • ISBN 978-0231194525 • $ 27,95 / £ 22

Er zijn tal van clichés over hoe je een succesvolle startup kunt vinden, maar het is onwaarschijnlijk dat je weet welke echt nuttig zijn en welke mythen totdat je het een paar keer hebt gedaan.

Er zit een schat aan ervaring in Opstartmythen en modellen ontleend aan de 25 jaar waarin Rizwan Virk zijn eigen startups heeft gebouwd en in die van anderen heeft geïnvesteerd. Er zijn praktische do’s en don’ts, en een genuanceerde discussie over hoe u kunt zien of een gemeenplaats uw specifieke situatie zal helpen of schaden. Dit is het soort expertise waar de meeste oprichters geen directe toegang toe hebben, en er zijn hier tal van nuttige goudklompjes.

Vooral de secties over het financieren van het bedrijf, het begrijpen van VC’s, verkoop en marketing, de overgang van codering naar management, het zoeken naar een nieuw bedrijfsmodel en het begrijpen wat uw bedrijf werkelijk waard is, zouden nuttig moeten zijn voor mensen zonder ervaring op deze gebieden.

Er zijn echter ook veel te veel popcultuurreferenties die niet veel toevoegen: Star Wars, Lord of the Rings, Conan the Barbarian, Magic the Gathering, Dungeons and Dragons, the Odyssey, Star Trek en een beetje boeddhistisch geschiedenis via Keanu Reeves. Eén alinea slaagt erin om zowel Pixar- als Princess Bride-auteur William Goldman te proppen.

Deze nogal goedkope toespelingen zijn er om de verwaandheid te vullen dat startups voldoen aan de universele Hero’s Journey die is opgesteld door Joseph Campbell. De mythen zijn gegroepeerd in zes fasen, van The Call to Adventure (het starten van je startup kan zijn als stormtroopers die de familie van Luke Skywalkers vermoorden, waardoor hij geen reden heeft om de prinses niet te redden) tot The Underworld and the Return (je startup kan mislukken of gekocht worden, wat zou kunnen zijn als de hobbits die naar huis gaan naar de Gouw en Saruman eruit schoppen).

Deze gimmickachtige structuur laat het nuttige materiaal van het boek nogal in de steek. De modellen van de titel — de levenscycli van de startup-markt, de vier kwadranten van draaien en aannemen, de checklists voor het begrijpen van motivaties en verwachtingen, hoe de kosten voor gebruikersacquisitie en levenslange waarde te berekenen — zijn moeilijk te vinden omdat ze verspreid zijn over de verschillende secties.

ZIEN: Virtuele wervingstips voor werkzoekenden en recruiters (gratis pdf) (TechRepublic)

En tot ergernis betekent dit dat er geen ruimte is om enkele van de interessanter klinkende mythen op te nemen, zoals of je iets moet bouwen waar je volledig gepassioneerd over bent, en of het noodlottige uiterlijk van de auteur op De dagelijkse show bewijst niets over de vraag of er zoiets als slechte publiciteit bestaat. In plaats daarvan zijn het verkorte introducties van een gratis pdf die u kunt downloaden in ruil voor aanmelding voor de mailinglijst van de auteur – een klassiek stukje startup growth hacking.

Dit formaat betekent ook dat in plaats van te eindigen met een notitie van groei, wijsheid of de suggestie dat als je een startup afmaakt en meteen door wilt gaan naar de volgende, Startup Land misschien je natuurlijke thuis is, het boek gewoon stopt met Virk een overbruggingskrediet nodig hebben. Daarna volgt een (handige) bijlage met de verschillende marktomvang en waarderingscurves die gelden over de levenscyclus van een startup. Dit borduurt voort op de bespreking van de verschillende stadia van de markt waarin uw startup zich vanaf de eerste mythe bevindt.

Het is ook een beetje teleurstellend dat een verder doordacht boek over het oprichten en laten groeien van een bedrijf, geschreven voor publicatie in 2020, ruimte heeft om AOL en Yahoo te noemen, maar niets te zeggen heeft over diversiteit, die zelfs vóór recentelijk op de agenda had moeten staan evenementen. Zelfs als Virk de mythe doorbreekt dat ‘twee mannen en een bedrijfsmodel beter zijn dan twee mannen en een plan’, is er geen discussie over of het niet twee mannen zijn. Toch is het leuk om iemand erop te zien wijzen dat je pas om drie uur ‘s nachts hoeft te coderen om een ​​startup te laten slagen, zelfs als ze toegeven dat ze het zelf doen.

RECENTE EN GERELATEERDE INHOUD

Hoe startups zichzelf kunnen positioneren voor groei in het volgende normaal

Apple neemt virtual reality-startup NextVR . over

AI-startup: we hebben mensen uit zakelijke onderhandelingen verwijderd

Tech-startups hebben zojuist een ‘vitaal’ reddingspakket gekregen om hen te helpen de coronaviruscrisis het hoofd te bieden

Pivot, not panic: hoe startups omgaan met de coronaviruscrisis

Lees meer boekrecensies

Posted By : signi togel hari ini