SpaceX bereidt een robuuste Starlink-satellietschotel voor

Een van de grootste uitdagingen van het leven in sommige plattelandsgemeenschappen of op off-grid land is het gebrek aan breedband. Breedband wordt als een essentiële dienst beschouwd en in sommige gebieden is er geen concurrentie of is er geen sprake van concurrentie. Veel Amerikanen op het platteland vertrouwen op trage en dure oudere satellietdiensten, maar SpaceX probeert daar verandering in te brengen. Een nieuw rapport geeft aan dat SpaceX momenteel werkt aan een robuuste versie van zijn Starlink-satellietschotel.

De robuuste schotel is bedoeld voor consumenten die voor langere tijd buiten een camper wonen of vanuit een voertuig op afstand werken. De robuuste schotel zal naar verluidt ook gebruikers in staat stellen om breedbandinternetservice aan boord van een boot of vliegtuig te krijgen en is ontworpen om in barre klimaten te werken. SpaceX heeft onlangs een aanvraag ingediend bij de FCC om een ​​​​high-performance Starlink-schotel te bedienen.

Hoewel de exacte specificaties van de nieuwe, robuuste schotel onbekend zijn, weten we wel dat deze op dezelfde phased array-antenne zal vertrouwen om breedbandinternet te ontvangen van Starlink-satellieten in een baan om de aarde die door de huidige satellietschotel worden gebruikt. Bovendien merkt de aanvraag die SpaceX heeft ingediend bij de FCC op dat de krachtige “HP” -modellen zullen werken met een hogere versterking en een lager zendvermogen om een ​​consistente EIRP te behouden in vergelijking met andere SpaceX-gebruikersterminals.

De schotels gebruiken ook een hogere scanhoek en hebben andere functies die het apparaat robuuster maken voor gebruik in ruwe omgevingen. SpaceX vroeg de FCC om een ​​algemene licentie die de HP-grondstations voor eindgebruikers autoriseert voor gebruik als op een voertuig gemonteerde stations, grondstations op schepen en grondstations aan boord van vliegtuigen. SpaceX heeft de FCC ook toestemming gevraagd om de HP-grondstations in de Verenigde Staten en hun territoria en in de territoriale wateren van de VS en internationale wateren wereldwijd in te zetten en te exploiteren.

Het vraagt ​​ook toestemming voor gebruik in alle in de VS geregistreerde vliegtuigen en aan boord van niet in de VS geregistreerde vliegtuigen die in het Amerikaanse luchtruim opereren. De nieuwe robuuste terminals zullen zenden in de 14,0-14,5 gigahertz-band en ontvangen in de 10,7 tot 12,7 gigahertz-band. SpaceX heeft ook een vrijstelling aangevraagd om het gebruik van de 12,2 tot 12,7 gigahertz-band toe te staan ​​die niet specifiek beschikbaar is voor gebruik door diensten van dit type. Er is op dit moment geen indicatie wanneer de nieuwe high-performance terminals in de handel verkrijgbaar zullen zijn.

Posted By : sydney togel 2021