Russische muggentornado onderstreept de dramatische impact van klimaatverandering

Een nieuw gepubliceerde video toont een zwerm muggen die zich vormen tot een letterlijke cycloon van zoemende chaos terwijl ze een afgelegen dorp in het oosten van Rusland terroriseren. Hoewel dramatisch van visuele aard en meer dan vervelend, waren de muggen niet echt een gevaar voor mensen in de buurt. In plaats daarvan werden de insecten opgewerkt tot een enorme paringswaanzin, gedeeltelijk aangespoord door klimaatverandering.

De dramatische gebeurtenis vond plaats op het Russische schiereiland Kamtsjatka, een voornamelijk bergachtig gebied waar mensen afgelegen wonen, ver weg van luidere, dichterbevolkte steden. De afgelegen natuur van de regio was echter niet genoeg om te voorkomen dat video’s van zijn ‘muggentornado’ het internet bereikten, en de beelden zijn schokkend.

De ‘tornado’, die volledig bestond uit mannelijke muggen die op zoek waren naar een partner, was groot genoeg om de zon af en toe uit te wissen. Video’s laten zien dat de insecten soms een echte draaiende cycloon vormen, een die je voor een stofduivel kunt aanzien, maar niet voor de duizenden zoemende insecten eromheen.

De muggencyclonen zijn verontrustend om te zien, hoewel zwermende insecten niets nieuws zijn en op zichzelf ook niet iets om je zorgen over te maken. Er is echter bezorgdheid in verband met klimaatverandering en de rol die het speelt in zwermen zoals deze, waardoor ze in de toekomst mogelijk groter en vaker voorkomen.

Het is geen geheim dat een regenachtig lenteseizoen zal leiden tot meer vervelende muggenproblemen in de zomer – en, nou ja, er is een veel regenval over de hele wereld in de afgelopen weken. Overstromingen waren niet het enige gevolg van de dramatische stormen, die ook de juiste omgeving boden voor het op grote schaal kweken van muggen. En de verwachting is dat klimaatverandering de komende jaren in veel regio’s over de hele wereld zal leiden tot meer langdurige, zware regenbuien.

Klimaatverandering zorgt ook voor atypische warme temperaturen in de typisch ijskoude Siberische regio van Rusland. De warme en soms hete temperaturen in deze regio hebben ervoor gezorgd dat de permafrost is ontdooid, waardoor het lokale ecosysteem wordt bedreigd. Bij het ontdooien van permafrost komen aanzienlijke hoeveelheden methaan en koolstofdioxide vrij, die in de atmosfeer terechtkomen en uiteindelijk bijdragen aan het probleem.

Insectenzwermen kunnen vaker voorkomen en problematischer worden naarmate de aarde opwarmt, waardoor de omgevingen die de insectenactiviteit en seizoenen beheersen, veranderen. Menselijke activiteit wordt genoemd als de belangrijkste factor die de stijgende temperaturen op aarde veroorzaakt, waardoor deze video weer een ander voorbeeld is van de mogelijke gevolgen van ongecontroleerde klimaatverandering.


Posted By : no sydney hari ini 2021