PS5 VR-details lekken uit privé-ontwikkelaarsconferentie

Het is betwistbaar dat de Oculus van Facebook nu de meeste aandacht in de virtual reality-markt neemt, maar het is niet de enige grote speler. HTC werkt nog steeds actief aan Vive en Microsoft’s Windows Mixed Reality duikt ook in dat veld. En dan is er nog PlayStation VR, het enige consolegebaseerde systeem onder de VR-reuzen. Met de nieuwe PlayStation 5-console is echter ook de belangstelling voor een bijpassend VR-systeem gegroeid. Gelukkig lijkt Sony wel degelijk grote plannen te hebben voor wat de PS5 VR gaat bieden, zowel qua hardware als qua content.

De Next-Gen VR of NGVR, de vermeende codenaam voor de PS5 VR, wordt geleverd met een headset die aanzienlijke upgrades zal bieden ten opzichte van zijn voorganger. Aangezien de hierboven afgebeelde PSVR niet echt grote upgrades heeft gekregen sinds de lancering in 2016, is dat niet bepaald een verrassende openbaring.

Volgens de details gerapporteerd door PSVR Without Parole, zal de headset een nieuw HDR OLED-scherm hebben met een gecombineerde resolutie van 4000 × 2040 en 110 gezichtsveld. Eye-tracking zal worden gebruikt om foveated rendering te implementeren, en een nieuwe flexibele schaalresolutie zal vermoedelijk de prestaties verbeteren. De nieuwe controllers zullen naar verluidt ook capacitieve aanraaksensoren hebben voor de duim, wijsvinger en middelvinger, waarschijnlijk voor het volgen van de vingers.

Een geüpgraded VR-systeem heeft echter ook verbeterde VR-ervaringen nodig, en Sony overweegt AAA-titels naar zijn VR-ecosysteem te brengen. Dat kan betekenen dat er nieuwe titels nodig zijn om een ​​hybride VR-versie te ondersteunen naast de reguliere flatscreen-game. Er is echter nog geen woord over achterwaartse compatibiliteit.

Deze PS5 VR-upgrade kan het VR-systeem van Sony naar een hoger niveau tillen en het helpen zijn gelijken in te halen. Helaas lijkt het erop dat fans volgend jaar moeten wachten om dat te laten gebeuren.

Posted By : togel sikni