POS-maker Toast lanceert speciale hardwaresuite op basis van Android

Point-of-sale-leverancier Toast heeft dinsdag aangekondigd dat het zijn eerste hardwareproduct uitbrengt om zijn suite van restaurantbeheersoftware te begeleiden. De hardwaresuite maakt deel uit van de groeistrategie van Toast en zijn inspanningen om marktaandeel van concurrenten te veroveren, aldus het bedrijf.

De op Android gebaseerde hardwaresuite omvat vier nieuwe apparaten: Flex, een 14-inch terminal die beschikbaar is met één scherm, gastgericht en keukenschermen; Tap, een drie-in-één apparaat voor betalingsverwerking dat contactloze betalingen ondersteunt; en de Toast Hub en printer. Het bedrijf zei dat de hardware robuust is en ontworpen voor eenvoudige installatie en om op te gaan in de inrichting van een restaurant.

Voorafgaand aan deze hardwarelancering vertrouwde Toast op kant-en-klare apparaten om zijn softwaresuite en betalingsdiensten te ondersteunen. Toast mede-oprichter en president Steve Fredette zei dat het bedrijf een bewuste beslissing heeft genomen om Android- versus Windows- of iOS-apparaten te gebruiken om de kosten voor klanten laag te houden. De flexibiliteit en duurzaamheid van Android-apparaten geven Toast ook een strategisch voordeel ten opzichte van iPad-spelers die niet zo betrouwbaar zijn, zei Fredette.

De lancering van de hardware komt op de hielen van Toast’s $ 400 miljoen Series F, die de waardering op $ 4,9 miljard bracht. Het in Boston gevestigde bedrijf zei dat de waardering representatief is voor de groei van het afgelopen jaar, waarin de omzet met 109% steeg.

Het technologieplatform van Toast combineert restaurant-POS, front-of-house, back-of-house en gastgerichte technologie met een hele reeks applicaties van derden. Het bedrijf beweert dat meer dan een dozijn restaurants elk uur lid worden van Toast, waardoor het een steeds groter marktaandeel krijgt in de restaurantindustrie van $ 900 miljard.

“Restaurants zijn onze kernmarkt en het is een grote markt die ons veel ruimte geeft voor verdere groei”, zegt Fredette. “We kijken naar investeringen in klantinteractie, snelheid van service en het verbeteren van de werknemerservaring – dat zijn grote gebieden waar we denken te kunnen groeien.”

Posted By : keluaran togeĺ sidney hari ini 2021