Oculus Move VR-trainingssysteem kan worden gesynchroniseerd met Apple Health

Het mobiele ecosysteem van Apple werd de afgelopen jaren gekenmerkt door twee hoofdpijlers. Hoewel het lof heeft gezongen over zijn werk aan het beschermen van de privacy van gebruikers, heeft het ook zijn iPhones en Apple Watches ontworpen om gezondheidsgerelateerde gegevens vast te leggen en op te slaan, van het volgen van activiteiten tot het monitoren van biometrische gegevens. Niet alle activiteiten kunnen echter worden gevolgd via telefoons en wearables, en Facebook onderzoekt naar verluidt het synchroniseren van activiteitsgegevens van zijn Oculus-headsets met Apple Health voor een meer holistisch overzicht van iemands fitnessdoelen en staat.

Oculus Move, vorig jaar gelanceerd, is meer een fitnessframework dan een VR-workout-app. Het doel is om bij te houden hoeveel calorieën een gebruiker verbrandt tijdens het spelen van een VR-game. Het is een vrij eenvoudig systeem waarmee Oculus Quest-bezitters nog steeds op hun fysieke gezondheid kunnen letten terwijl ze zich onderdompelen in virtuele werelden.

Die eenvoudige statistieken kunnen echter ook nuttig zijn wanneer ze worden opgenomen als onderdeel van een groter geheel. Het kan met name worden toegevoegd aan de activiteits- en bewegingsdoelen van een gebruiker, samen met het gebruikelijke volgen van activiteiten, zoals wandelen, hardlopen of fietsen. Op basis van code die Bloomberg ziet in de iPhone-app voor het Oculus VR-systeem, denkt Facebook daar ook over na.

Het integreren van Oculus Move-gegevens kan beide bedrijven ten goede komen. Voor Facebook zou het een grotere stimulans kunnen zijn voor eigenaren van Oculus VR-headsets om het systeem meer te gebruiken, omdat hun activiteit kan worden toegevoegd aan hun algemene Apple Health-cijfers en -doelen. Voor Apple vertegenwoordigt het een gegevensbron waar het zelf geen toegang toe heeft, althans nog niet.

Het gerucht gaat dat Apple werkt aan een eigen mixed reality-headset die begin volgend jaar zou kunnen worden gelanceerd. Tot die tijd moet het mogelijk afhankelijk zijn van bronnen van derden, zoals het Oculus Quest-systeem van Facebook, en Facebook helpt misschien maar al te graag haar vijand.

Posted By : sydney togel 2021