NVIDIA ARM-acquisitie beschouwd als een nationaal veiligheidsrisico in het VK

NVIDIA maakt al grote plannen voor zijn investeringen in het Arm-ecosysteem, waarvan de meeste afhangt van de overname van het in het VK gevestigde bedrijf dat momenteel eigendom is van het Japanse SoftBank. We hebben de laatste tijd niet veel gehoord over de status van dat proces, maar het laatste nieuws dat zojuist is opgedoken is niet zo bemoedigend, althans niet voor NVIDIA. De overname was al onzeker wat het VK betreft, en insiders zeggen nu dat het land geneigd is het bod af te wijzen vanwege zorgen over de nationale veiligheid.

Het is een jaar geleden dat NVIDIA en SoftBank de intenties van de grafische techgigant bekendmaakten om Arm, voorheen Arm Holdings, over te nemen. Het bedrijf voor halfgeleider- en softwareontwerp staat vooral bekend om het ontwerp en de technologieën die worden gebruikt voor CPU’s en GPU’s die vervolgens worden gelicentieerd door Qualcomm, MediaTek, Samsung, Rockchip en een hele reeks andere chipmakers. Als zodanig staat Arm centraal in de meeste mobiele en embedded technologieën.

Als bedrijf kan zijn geschiedenis echter wijzen op een beetje instabiliteit. Na de overname in 2016 ging de SoftBank Group op zoek naar kopers om haar terugkopen en nieuwere investeringen van brandstof te voorzien. Er zijn verschillende geïnteresseerde partijen geweest, maar NVIDIA groeide uit tot de meest prominente en helaas ook de meest controversiële.

Het VK heeft natuurlijk gevestigde belangen in wie de nieuwe eigenaar van Arm wordt, vooral omdat de regering haar technologische ‘schatten’ zoals Arm probeert te consolideren en te beschermen. Bloomberg meldt nu dat er een groeiende bezorgdheid is over de gevolgen voor de nationale veiligheid van de overname van Arm door het in de VS gevestigde NVIDIA, maar het is nog steeds onduidelijk waarom dat zo zou zijn. Vragen over neutraliteit en concurrentieverstorendheid zijn misschien relevanter, aangezien NVIDIA een directe concurrent is van sommige licentiehouders van Arm.

Het kan echter nog steeds in het voordeel van NVIDIA gaan, maar andere belanghebbenden in het Arm-ecosysteem zijn ook bereid om mee te werken als de deal mislukt. SoftBank’s laatste redmiddel zou zijn om een ​​IPO van Arm aan te vragen, hoewel dat minder winstgevend wordt geacht dan een regelrechte verkoop.

Posted By : sydney togel 2021