Nintendo Switch krijgt eindelijk Bluetooth-audio-ondersteuning in nieuwe update

Nintendo heeft de nieuwste software-update uitgebracht voor zijn Switch-consoles, waaronder de Switch en Switch Lite. De update is opmerkelijk en brengt een belangrijke functie met zich mee waar eigenaren al geruime tijd om vragen: ondersteuning voor Bluetooth-audioapparaten. Met deze ondersteuning kun je nu je games spelen met draadloze oordopjes, koptelefoons of zelfs een Bluetooth-luidspreker als je dat wilt.

De Nintendo Switch-consoles hebben een 3,5 mm-audiopoort waarop u een headset of oordopjes kunt aansluiten. Bedrade hoofdtelefoons zijn minder populair geworden en zijn minder handig dan bijvoorbeeld een paar echte draadloze oordopjes in te doen voor die keren dat je in het openbaar aan het gamen bent. Dat is waar deze nieuwe update binnenkomt.

Volgens Nintendo kunnen spelers nu tot 10 Bluetooth-audioapparaten op hun console opslaan, hoewel er maar één tegelijk kan worden gekoppeld. De draadloze hoofdtelefoon kan tegelijkertijd met maximaal twee draadloze controllers worden gebruikt. Nintendo merkt op dat de Switch de verbinding met Bluetooth-audio verbreekt wanneer de speler “lokale communicatie” uitvoert.

Ook ondersteunen de Switch-consoles geen Bluetooth-microfoons en, afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, zegt Nintendo dat je mogelijk wat audio-latentieproblemen ervaart. Ga naar de Nintendo Switch-ondersteuningswebsite voor volledige informatie over het koppelen van Bluetooth-audioapparaten met je console.

Afgezien van Bluetooth-audio, brengt de nieuwe Switch-updateversie 13.0.0 ook enkele nieuwe items in de systeeminstellingen, waaronder de optie om “Internetverbinding in slaapstand te behouden”. Evenzo is er een nieuwe Update Dock-optie onder de systeeminstellingen waarmee gebruikers de docks met een LAN-poort kunnen bijwerken. De volledige Switch-software-update 13.0.0 changelog is hier te vinden.

Posted By : togel sikni