Nieuwe zachte robothand is handig genoeg om een ​​videogame te verslaan

Robotica-onderzoekers van de Universiteit van Maryland hebben een 3D-geprinte zachte robothand gemaakt. Een van de grootste problemen met robothanden tot nu toe is dat ze niet de behendigheid hebben die nodig is om sommige taken uit te voeren. De onderzoekers hebben een zachte robothand gemaakt die wendbaar genoeg is om de Nintendo-videogame Super Mario Bros. te spelen en te winnen.

Zachte robotica is een veld dat flexibele, opblaasbare robots creëert die worden aangedreven door water of lucht in plaats van elektriciteit. Zachte robots zijn een zeer belangrijk studiegebied omdat ze inherente veiligheids- en aanpassingsvermogens hebben, waardoor ze bijzonder interessant zijn voor toepassingen, waaronder protheses en biomedische apparaten. Een belangrijke uitdaging voor onderzoekers in het veld is het beheersen van de vloeistoffen die zachte robots nodig hebben voor hun beweging. Het team heeft nu echter een doorbraak bereikt met de mogelijkheid om in één stap volledig geassembleerde zachte robots met geïntegreerde vloeistofcircuits in 3D te printen.

Voorheen moest elke vinger van een zachte robothand zijn eigen bedieningslijn hebben, waardoor de draagbaarheid en bruikbaarheid werden beperkt. Door gebruik te maken van 3D-printen kunnen de onderzoekers een zachte robothand creëren met geïntegreerde vloeistoftransistors die de Nintendo kunnen spelen op basis van één drukinvoer. De demonstratie van het team was een geïntegreerd vloeistofcircuit waarmee de hand kan werken als reactie op de kracht van een enkele besturingsingang.

Lage druk zorgt ervoor dat de vinger op de Nintendo-controller drukt om Mario te laten lopen, terwijl hogere druk ertoe leidt dat het personage springt. Een programma schakelt autonoom tussen uit, lage, gemiddelde en hoge druk, waardoor de robothand het eerste niveau van de videogame in minder dan 90 seconden kan voltooien.

Om eerdere barrières bij het benutten van vloeistofcircuits te overwinnen, gebruikte het team PolyJet 3D Printing, vergelijkbaar met het gebruik van een kleurenprinter, maar met veel lagen multi-materiaal inkt op elkaar gestapeld. Binnen een dag, met minimale arbeid, waren onderzoekers in staat om van het indrukken van de start op de 3D-printer over te gaan tot een complete zachte robot inclusief alle zachte actuatoren, vloeistofcircuitelementen en lichaamskenmerken.

Posted By : no sydney hari ini 2021