Niet in Amerika? Vergeet dit jaar een mmwave 5G-handset

Afbeelding: Appel

Als er één ding is dat 5G niet nodig heeft, is het een extra laag verwarring die moet worden toegevoegd door fabrikanten van handsets.

Voor de leek die heeft gehoord over de volgende snelste telefoongeneratie – en hopelijk niet gelooft dat deze het coronavirus verspreidt – is er genoeg om te verteren en valkuilen bij elke beurt.

Er zijn verschillende vormen van 5G – die zeker onder de 5G-paraplu vallen, maar niet de razendsnelle snelheden bieden die de volgende generatie wordt aangeprezen – en dan is er een vorm die zoiets als “Full 5G” moet heten. die in feite betrouwbaar meer dan 1 Gbps kan leveren.

De verwarring begon pas echt toen AT&T besloot zijn LTE Advanced-netwerk te bestempelen als “5GE”.

Dan zijn er de daadwerkelijke 5G-definities, zoals het gebruik van 5G-radio’s met een 4G-kern, gelabeld als niet-standalone 5G, en vervolgens de kern vervangen door een 5G-radio, standalone 5G genaamd.

Daarna, als John Q Citizen een nieuwe telefoon wil, zullen ze ook moeten weten over sub-6Ghz 5G, dat is wanneer je 5G-protocollen gebruikt op laag- en middenbandspectrum die ook worden gebruikt voor LTE, wat nog steeds de juiste 5G is maar gewoon niet het razendsnelle type.

Boven de lage en middenband bevindt zich het millimetergolf (mmWave) spectrum; dit is waar de topsnelheden leven. Recente tests hebben aangetoond dat het netwerk van Verizon in de VS een wereldleider is, met slechts 500 Mbps in real-world tests. Het probleem met millimetergolf is echter dat de dekkingsvoetafdruk klein is, dus om hiervan te profiteren, moet je momenteel een kleine cel opsporen en eronder gaan staan.

Het andere probleem met mmWave is dat veel landen er nog geen spectrum voor hebben toegewezen, wat ons terugbrengt bij Mr Citizen die op zoek is naar een telefoon. Het trieste is dat de oude John waarschijnlijk een telco-advertentie heeft gezien die het nieuwe netwerk pusht.

Als de heer Citizen het geluk heeft in de Verenigde Staten te zijn, en in het bijzonder een klant van Verizon, dan gaat hij naar de races – en een vlekkerige berichtgeving in 2020 kan dat hoe dan ook mogelijk maken.

Maar als meneer Citizen buiten de Verenigde Staten woont, is het lastiger om te navigeren.

Of het nu gaat om een ​​van de nieuwe Samsung S20-apparaten, de Pixel 5 of een van de nieuwe iPhone 12-modellen, voor niet-Amerikaanse klanten betekent 5G meer dan waarschijnlijk dat het apparaat alleen sub-6Ghz 5G ondersteunt.

pixel-5g-mmwave.png

Google maakt het gemakkelijk om te zien wat niet-Amerikanen niet kunnen hebben.

Afbeelding: Google

Dus hoewel de telefoon 5G-protocollen gebruikt, zal hij niet alle beloften waarmaken waar consumenten over zijn verteld. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom fabrikanten van handsets dit doen om de productiekosten een beetje laag te houden, vooral omdat sommige landen mmWave nog niet beschikbaar hebben gemaakt, maar het maakt de handsets nauwelijks toekomstbestendig.

Het is net alsof je denkt dat je een twin-turbo-auto koopt, alleen om te ontdekken dat een van de turbo’s is opgeblazen en de autodealer je vertelt dat dit precies is hoe ze dat specifieke model dit jaar hebben gemaakt.

Ik heb momenteel een Pixel 5 en Pixel 4a 5G op mijn bureau, en nadat ik de Pixel 4a een paar maanden geleden heb gebruikt en ervan heb genoten, kan ik de volgende waarschuwing geven: doe geen moeite om deze telefoons internationaal voor 5G te kopen. De 5 heeft een enorme batterij en een lagere prijs in vergelijking met de 4 die je zou kunnen verleiden, maar ga helemaal om de 4a 5G heen en ga gewoon rechtdoor naar de 4a als dat de prijs is waar je op zit.

Als om het punt te versterken dat het overslaan van sub-6Ghz 5G-telefoons voor deze handsetcyclus een goed idee was, vertelde Telstra-CEO Andy Penn aan ZDNet dat gebruikers die op LTE blijven een voordeel in prestaties zouden zien als sommige mensen overschakelen naar het nieuwere netwerk.

“Ze halen zeer goede snelheden op 5G-telefoons, ze krijgen twee tot drie keer zoveel als op 4G,” zei hij.

“Wat ook zal gebeuren, is dat als klanten overstappen op 5G, die vroege klanten de early adopters zullen zijn; ze zullen meestal grote datagebruikers zijn, ze zullen naar het 5G-netwerk gaan – wat [has] er zijn nu relatief niet zoveel klanten omdat het relatief nieuw is — dat haalt het verkeer uit het 4G-netwerk, dat verbetert alleen maar de 4G-ervaring, dus alle boten stijgen op in dit tij.”

Over toekomstbestendigheid zei Penn dat het een standaardprobleem is met technologie.

“Ik denk dat het altijd het dilemma is, nietwaar? In de wereld van technologie, wanneer je iets koopt, komt er altijd iets om de hoek dat een beetje meer verbeterde functionaliteit zal hebben, een beetje beter zal zijn.

“Maar mensen zullen een grote verandering zien als ze nu in 5G komen, deels vanwege de handsets. We zitten nu op chipsets van de tweede generatie, en ook omdat we in ieder geval in het geval van Telstra aan het serieuze einde beginnen te komen van de dekking die we bieden”, zei hij.

Een ander punt tegen de huidige reeks handsets is dat in de iPhone en Pixel, het gebruik van een tweede simkaart de telefoon alleen tot LTE zal beperken, tenzij een van de simkaarten is uitgeschakeld – wat echt het punt van zowel 5G als dual verslaat. simkaarten.

Tenzij u positief smacht naar mobiele netwerksnelheden van meer dan 200 Mbps, en in een door een pandemie veroorzaakte recessie het kleingeld hebt om extra te betalen voor sub-6 Ghz 5G, zou het verstandigst zijn om de handsets die eind 2020 te bieden heeft over te slaan en wachten om te zien wat de volgende batch te bieden heeft.

En als je in Amerika bent, geniet dan van het vinden van de kleine cellen voor die supersnelle downloads.

ZDNET’S MAANDAGOCHTENDOPENER

De Monday Morning Opener is ons openingssalvo voor de week in tech. Aangezien we een wereldwijde site hebben, wordt dit hoofdartikel gepubliceerd op maandag om 8:00 uur AEST in Sydney, Australië, wat op zondag 18:00 uur Eastern Time is in de VS. Het is geschreven door een lid van de wereldwijde redactieraad van ZDNet, die bestaat uit onze hoofdredacteuren in Azië, Australië, Europa en Noord-Amerika.

EERDER OP MAANDAGOCHTENDOPENER:

Posted By : togel sd