Netgear mist de verwachtingen voor het tweede kwartaal, noemt beperkingen in de toeleveringsketen

Netgear miste de top- en bottom-line verwachtingen voor het tweede kwartaal, daarbij verwijzend naar “een perfecte storm van factoren” die de omzet tegenhielden en zag dat het netwerkbedrijf zijn doelstellingen voor de operationele marge niet haalde.

Het non-GAAP-nettoresultaat per verwaterd aandeel in het tweede kwartaal van 2021 bedroeg 66 cent op een omzet van $ 308,8 miljoen, een stijging van 10,3 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het bedrijf boekte een operationele marge van 7 procent.

Analisten rekenden op een winst per aandeel van 71 cent bij een omzet van $314,84 miljoen.

“Wereldwijde beperkingen in de toeleveringsketen… zoals tekorten aan onderdelen, hogere vrachtkosten en transittijden, en fabriekssluitingen als gevolg van COVID-19, leidden tot een perfecte storm van factoren die ons omzetcijfer tegenhielden en ervoor zorgden dat we onze operationele margedoelen”, zei CEO en voorzitter Patrick Lo in een verklaring. “Terwijl we door deze snel veranderende omgeving blijven navigeren, blijft onze langetermijnthese dat premium wifi de groei van de markt voor consumentennetwerken en ons serviceabonneebestand zal stimuleren intact. Met stijgende vaccinatiegraad en heropening van bedrijven, werk overal en hybride werkmodellen zijn er om te blijven.”

In het tweede kwartaal won Netgear drie punten marktaandeel in de VS. consumenten WiFi-markt, die het kwartaal afsloot op 46 procent. Daarnaast heeft het bedrijf in het kwartaal 33.000 abonnees toegevoegd. Het doel is om tegen het einde van het jaar 650.000 abonnees te hebben.

De Amerikaanse markt voor consumentennetwerken groeide in de eerste helft van 2021 met 40 procent in dezelfde periode in 2019 – 10 procent onder de verwachtingen van Netgear. Vooruitkijkend naar de tweede helft van 2021, verwacht Netgear nu dat de marktgroei verder zal matigen tot ongeveer 20 procent boven het niveau van de tweede helft van 2019.

“Als zodanig zijn we van plan om proactief samen te werken met onze channelpartners om hun voorraadniveaus in het derde kwartaal te optimaliseren”, zei CFO Bryan Murray in een verklaring.

Ondertussen herstelde de vraag naar de MKB-producten van Netgear zich in het tweede kwartaal toen bedrijven weer open gingen na COVID. Ondanks leveringsbeperkingen groeide de netto-omzet van het MKB met ongeveer 58 procent op jaarbasis.

Het bedrijf verwacht echter dat het MKB aanbodgebonden zal blijven en verwacht dus dat de netto-inkomsten in het derde kwartaal tussen de $ 285 miljoen en $ 300 miljoen zullen liggen.

Netgear kondigde ook de promotie van David Henry tot President en General Manager van Connected Home Products and Services aan, evenals zijn benoeming tot lid van de raad van bestuur.

Posted By : togel sidñey