NASA bouwt een EV als geen ander

In augustus 2022 zal NASA een ruimtevaartuig lanceren genaamd Psyche dat op één grote manier zal verschillen van de meeste van zijn soortgenoten: het zal elektrische voortstuwing gebruiken om door de ruimte te bewegen. Het ruimteagentschap is van plan het elektrische ruimtevaartuig naar de asteroïdengordel tussen Jupiter en Mars te sturen, met als uiteindelijke bestemming de asteroïde Psyche.

Psyche – de asteroïde, niet het ruimtevaartuig – werd voor het eerst ontdekt in 1852 door Annibale de Gasparis, een Italiaanse astronoom die de ruimterots vernoemde naar de Griekse godin van de ziel. De asteroïde is interessant omdat hij een hoop metaal bevat; dit wordt vergeleken met andere soortgelijke asteroïden die meestal ijzige of rotsachtige lichamen hebben.

Deze relatief unieke metaalachtige aard heeft experts die speculeren dat Psyche misschien de blootgestelde kern is van een oude planeet die op een bepaald moment in het zeer verre verleden van zijn buitenkant was ontdaan. Het ruimtevaartuig Psyche, vernoemd naar de ruimterots, zal meer dan drie jaar naar de asteroïde reizen voor gedetailleerd onderzoek.

Zodra het ruimtevaartuig bij Psyche aankomt, zal het in een baan rond de asteroïde komen en een verscheidenheid aan instrumenten inzetten die zijn ontworpen om het hemellichaam te onderzoeken. NASA legt uit dat nadat het ruimtevaartuig aan de zwaartekracht van de aarde is ontsnapt, het zal vertrouwen op elektrische aandrijving op zonne-energie om de lange ruimtereis te maken. Psyche zal het eerste ruimtevaartuig zijn dat deze ‘Hall’-stuwraketten buiten de baan van de maan gebruikt, wat een nieuwe mijlpaal voor het ruimteagentschap betekent.

Omdat er geen atmosferische weerstand zal zijn waartegen Psyche zou moeten vechten, zal het gebruik van deze stuwraketten – die afhankelijk zijn van elektromagnetische velden en geïoniseerde xenonstralen produceren – resulteren in een zeer zachte voortstuwing, legt NASA uit. Na verloop van tijd zal het ruimtevaartuig uiteindelijk met meer dan 200.000 mijl per uur door de ruimte cruisen, met meer dan 2000 pond xenon.

Posted By : no sydney hari ini 2021