Mijn iPhone-foto’s verbeteren met de lensbehuizing van ShiftCam

Ik had altijd een zakcamera bij me, waar ik ook ging. Jarenlang was het een 110 Instamatic-camera die gratis kwam bij het verzamelen van voldoende blikjes koolzuurhoudende pop. Toen was het een klassieke 35mm-pocketcamera, voordat ik overstapte naar mijn uiteindelijke filmformaat APS. Toen digitaal kwam, was ik een snelle bekeerling en gebruikte ik Casio-, Canon-, Ricoh- en Nikon-apparaten voor wanneer een DSLR te groot was. Het was gemakkelijk om een ​​kleine camera in mijn rugzak te gooien en op alles voorbereid te zijn.

Dat was lang geleden. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik die camera’s niet meer bij me droeg, hoewel ik me wel herinner dat ik in 2003 een app schreef om MMS-berichten die naar een e-mailadres werden gestuurd, om te zetten in blogposts. beter, werd een vast onderdeel van het documenteren van de wereld om me heen. Ik heb in de loop der jaren vele duizenden woorden geschreven over de computationele fotografietechnieken die ze gebruiken om het meeste uit hun sensoren te halen, en over extra lenskits die de camera van de telefoon in nieuwe richtingen sturen.

ZIEN: Top 10 iPad-tips (gratis PDF) (TechRepublic)

Ik heb onlangs een iPhone 11 opgehaald, omdat het een tijdje geleden was dat ik naar een modern iOS-apparaat had gekeken. Het is misschien niet de beste iPhone, maar de twee cameralenzen bieden je een redelijke reeks opties, met een standaardlens voor de meeste foto’s en een groothoeklens voor landschappen. Gecombineerd met iOS’s machine learning aangedreven beeldstapeling en met zijn verschillende ingebouwde verwerkingstools, werd de iPhone al snel mijn metgezel voor zakfotografie.

Maar zoals altijd wilde ik meer. Dus toen ik de kans kreeg om naar het lenssysteem van ShiftCam te kijken, besloot ik het te proberen. Ik begon met de 3-in-1 multi-lensbehuizing, die wordt geleverd met de geleiderails die nodig zijn om extra lenzen van professionele kwaliteit toe te voegen.

De ShiftCam 3-in-1 lens gemonteerd op de behuizing.

Afbeelding: Simon Bisson/ZDNet

ShiftCam heeft een interessante benadering van het werken met de multicamera-array van de iPhone. Waar andere systemen lastige clips hebben die naar behoefte op elke lens moeten worden uitgelijnd, begint ShiftCam met een telefoonhoesje, met een uitsparing rond de camerabobbel. Geleiderails met stophobbels accepteren de gebundelde lensarray of andere lensdragers van ShiftCam.

ShiftCam montagerails

De montagerails voor de ShiftCam lensmodules zijn ingebouwd in de behuizing.

Afbeelding: Simon Bisson/ZDNet

De standaard 3-in-1-set van £ 79,99 voor de iPhone 11 bevat twee lenzen voor de standaard 12 MP groothoeklens van de iPhone: een 180 graden fisheye en een 10x macro. De derde lens in de set is eigenlijk een circulaire polarisator voor de ultragroothoeklens, die zou moeten helpen bij landschapsfotografie op heldere dagen. Ze schuiven over de cameramodule en klikken op hun plaats. U kunt de lensschuif op zijn plaats laten, omdat een hoes de lenzen beschermt.

Een visoog gebruiken

De fisheye-lens van ShiftCam vergroot het gezichtsveld echt.

Afbeelding: Simon Bisson/ZDNet

Het is een goed, gemakkelijk ontwerp om te gebruiken. Ik merkte dat ik de macrolens meer gebruikte dan de anderen; met Londen in lockdown heb ik niet de kans gehad om veel te fotograferen buiten de planten en insecten op het dakterras. De kwaliteit is echter goed, met de click-to-place-schuifregelaar die ervoor zorgt dat de lenzen zijn uitgelijnd met de telefooncameramodule. Geen gedoe met adapters, schuif de lens gewoon op een plek en maak de foto.

Een macrolens gebruiken

Met behulp van de 10x-macro.

Afbeelding: Simon Bisson/ZDNet

Het polarisatiefilter zit over de ultrabrede lens en heeft een gekartelde rand. Draai hem om de hoek van de polarisator te veranderen voor het beste effect bij het fotograferen van landschappen. Je kunt het gebruiken om het contrast op fel verlichte objecten te verbeteren en om reflecties in water of ramen te verminderen. Het geeft ook interessante effecten bij het fotograferen van LCD-schermen.

ZIEN: iPhone 11 Pro review: Apple scoort bijna perfecte 10, dankzij batterijduur, camera’s en fenomenale prestaties

De lenzen van ShiftCam zijn een nuttige uitbreiding van de mogelijkheden van je iPhone, vooral wanneer je gaat experimenteren met ultraclose-up macrofotografie. Het grote scherm van de iPhone maakt het makkelijker om te kiezen waar je wilt scherpstellen en je kunt snel zeer goede resultaten behalen.

De basis lensschuifjes kunnen worden uitgebreid met een set professionele kwaliteitslenzen, de ProLens serie, met uitstekende optiek. Deze werken met zowel de camera aan de voorkant met behulp van een meegeleverde adapter als de hoofdmodule van de achteruitrijcamera.

Een ProLens en de standaard lensmodule vergelijken

De ShiftCam ProLens is een stuk groter dan de standaard module.

Afbeelding: Simon Bisson/ZDNet

Ik kreeg de 10x macrolens van £ 84,99 toegestuurd, die weliswaar dezelfde vergrotende eigenschappen heeft als de standaard schuiflens, maar een veel betere brandpuntsafstand en scherptediepte heeft, en een handige kap die kan helpen bij het regelen van de items die je fotografeert. Breng op een winderige dag een bloem in de zonnekap of gebruik hem om te voorkomen dat een insect bij je lens vandaan komt. Ik vond het een goede gids voor het plaatsen van mijn telefoon voor de beste foto, en het hielp me enkele van mijn beste insectenshots te maken, op ongewervelde dieren die vastzaten in het bad (een van de geneugten van het leven in een Victoriaans huis). Omdat het een macrolens is, heb ik hem niet uitgeprobeerd met de camera aan de voorkant; Ik kom niet echt in de verleiding om selfies van de binnenkant van mijn neus te maken!

Pluimmot macro

Een macro-opname van een pluimmot op een regenachtig raam.

Afbeelding: Simon Bisson/ZDNet

Om eerlijk te zijn, het was erg leuk om verschillende beesten op te sporen om te fotograferen zonder het huis te verlaten; van motten tot duizendpoten en spinnen. Om nog maar te zwijgen van de kleine ‘zilla’s op mijn bureau!

De lens wordt geschroefd in een schuif met fittingen voor beide iPhone 11-camera’s. Ik vond dat het het beste werkte met de standaard groothoekcamera. Schuif de standaard lenzenset uit, schuif de ProLens-drager erin en begin met fotograferen. Samen met de macrolens is er een langeafstandsmacro, een telelens, groothoeklens en asferische opties. Ze zijn niet goedkoop, maar zijn het overwegen waard voor geavanceerde telefoonfotografie.

Godzilla minifiguren

De ProLens 10x macro heeft een betere scherptediepte dan de standaard.

Afbeelding: Simon Bisson/ZDNet

Ik ben onder de indruk van het ShiftCam-systeem. Het is gemakkelijker te gebruiken dan mijn vorige keuze, en de case-based benadering zorgt ervoor dat er geen gedoe is met lensposities. Het is gewoon een kwestie van schuiven, klikken en schieten. Als je een spin achter een klein dakterras aanjaagt, is dat een stuk eenvoudiger dan de alternatieven en heb je een veel betere kans om de foto te maken.

Dat is tenslotte het enige dat telt: het beeld krijgen dat u wilt, wanneer u het wilt.

Posted By : pengeluaran sdy