Microsoft is het derde Amerikaanse bedrijf dat een waardering van een biljoen dollar heeft behaald

Na de uitstekende financiële resultaten van Microsoft over het derde kwartaal, klom de aandelenkoers van het bedrijf hoog genoeg om de marktkapitalisatie boven de biljoen dollar te duwen, al was het maar voor ongeveer een half uur.

Apple was de eerste beursgenoteerde Amerikaanse onderneming die op 2 augustus vorig jaar de grens van biljoenen dollars passeerde, terwijl Amazon de tweede was, op 4 september. Maar net als bij Microsoft daalden hun aandelenkoersen kort daarna.

In alle drie de gevallen begonnen analisten de gebeurtenis te voorspellen lang voordat deze plaatsvond. Hoewel het doorbreken van de grens van biljoenen dollars geen financiële, intellectuele of morele betekenis heeft, hebben beursexperts het blijkbaar als een teken van succes beschouwd.

De aandelenkoers van Microsoft is dit jaar gestaag gestegen.

Afbeelding: ZDNet-schermgrijper

Microsoft maakte woensdag (24 april) een groei met dubbele cijfers bekend in de financiële resultaten over het derde kwartaal. De omzet groeide met 14 procent tot 30,6 miljard dollar, terwijl de winst met 19 procent steeg tot 8,8 miljard dollar. Wat de aandelenmarkt echter echt enthousiast maakte, was de stijging van 73 procent in inkomsten uit Azure-cloudservices. Dit zorgde ervoor dat de aandelenkoers van Microsoft met vijf procent steeg tot $ 131,37, waardoor het uiteindelijk de 13-cijferige club werd.

ZIEN: Technische budgetten 2019: een CXO-gids (ZDNet speciaal rapport) | Download het rapport als PDF (TechRepublic)

Op het moment van schrijven is de aandelenkoers van Microsoft teruggevallen tot $ 129,72, waarmee het bedrijf wordt gewaardeerd op $ 995,4 miljard. Dit is iets hoger dan Apple’s marktkapitalisatie van $973.2bn, en Amazon’s $942.8bn.

Google (ook bekend als Alphabet) is nu de enige van de ‘grote vier’ die nog geen waarde van een biljoen dollar heeft bereikt. De koers van het aandeel is dit jaar aanzienlijk gestegen, maar de marktkapitalisatie bedraagt ​​slechts $ 881,7 miljard.

Deze aandelenkoersen weerspiegelen een extreem lange bull-run en zijn hersteld van een dip in december 2018, voornamelijk veroorzaakt door de handelsoorlog van Amerika met China. Hoe lang de bull run nog zal aanhouden, is natuurlijk een kwestie van speculatie: aandelenkoersen gaan zowel omlaag als omhoog.

MEER OVER VOORRAADPRIJZEN EN TECHNOLOGIEHANDEL

Posted By : togel sdy 2021