McLaren Albert Speedtail duurde 12 weken om te schilderen

De McLaren Albert Speedtail is een van de laatste 106 Speedtails die gemaakt zullen worden. De naam ‘Albert’ is een eerbetoon aan het eerste Speedtail-prototype uit 2018, met de naam Albert afgeleid van de McLaren F1-testmuilezels uit 1992. McLaren noemde het originele MVY02 Speedtail-prototype ‘Albert’ als eerbetoon aan de originele F1-supercar-testmuilezels.

Nu de Speedtail zijn laatste productiefase ingaat, heeft McLaren Beverly Hills de hulp ingeroepen van McLaren Special Operations (MSO) bij het maken van de Albert Speedtail die je hier ziet. Het heeft nog steeds die iconische traanvormige carrosseriestijl, maar de lakafwerking is het vermelden waard.

Zie je, het originele Albert Speedtail-prototype droeg een twee meter lange vinyl bodywrap met geprinte ontwerplijnen om de lucht na te bootsen die over de gladde carrosserievorm van de auto stroomt. Maar voor het Albert Speedtail-herdenkingsmodel zal een standaard vinylomslag het niet redden. In plaats daarvan ging MSO de uitdaging aan om het meest complexe verfthema in de geschiedenis van de autofabrikant te creëren.

“De Speedtail-ervaring was een spannende reis voor onze klanten, van het visualiseren van hun verbeelding tot het realiseren van deze inspiraties en het delen van hun vreugde bij de onthulling van het eindproduct”, zegt Ansar Ali, Managing Director, McLaren Special Operations.
“Albert brengt dit project tot een einde en we zijn verheugd om met een hoogtepunt af te sluiten.”

Volgens McLaren duurde het schilderwerk van Albert Speedtail 12 weken, inclusief twee weken afplakken, zes weken schilderen en vier weken droogtijd en montage. Alleen al het maskeren vereiste twee kilometer line-out tape, aangelegd door twee gespecialiseerde technici.

Met Ueno Grey-lak aan de voorkant en Magnesium Silver aan de achterkant, hebben MSO-technici de auto uit elkaar gehaald voordat ze de eerste verflaag aanbrachten. Vervolgens moesten de carrosseriepanelen opnieuw worden aangebracht om een ​​perfecte uitlijning te garanderen voordat de hele carrosserie werd behandeld met een definitieve blanke laklaag. Het resultaat is ronduit spectaculair, een passend afscheid van de snelste McLaren ooit gemaakt.

Onder die prachtige carrosserie blijft dezelfde twin-turbo 4,0-liter V8-motor met 747 pk en 590 pond-voet koppel. De Speedtail is een hybride zoals de P1, dus hij heeft ook een enkele elektromotor die 308 pk levert en een cilindrische 1.674 kWh-batterij. Met een gecombineerd vermogen van 1.055 pk raast de Speedtail in 12,8 seconden van 0 naar 286 mph. Het heeft ook een topsnelheid van 250 mph.

De McLaren Albert Speedtail zal op 8 augustus 2021 voor het eerst in het openbaar verschijnen op Sunset GT in Sunset Plaza, Los Angeles.

Posted By : keluaran sdy 2021