Marketeers willen je dromen beïnvloeden, consumenten niet zozeer

Digitale marketeers zijn enorm optimistisch over droomtechnologie – ze spelen advertenties vlak voordat mensen slapen om dromen te beïnvloeden – en 39% van de consumenten staat volgens een onderzoek ook open voor de technologie.

De Future of Marketing-enquête van de American Marketing Association-New York 2021 onderzocht het landschap van marketingtechnologie ten opzichte van het rapport van 2019. Over het algemeen beginnen consumenten nieuwe marketingtechnologie te accepteren, maar maken ze zich zorgen over privacy.

Wat mij opviel in het onderzoek was dream-tech, dat werd tegengewerkt door 32% van de consumenten, gesteund door 39% en de rest viel in de weet niet-categorie. Aangezien dit dream-tech-concept er in 2019 nog niet was, is de beoordeling van de gunst een beetje verbluffend. Hier ziet u hoe de voorkeur van consumenten zich opstapelt via marketingkanalen.

Tel het op en consumenten accepteren gepersonaliseerde advertenties (54% voor); IoT-apparaten (53%) en AI-assistenten (60%). Virtual reality-headsets worden positief beoordeeld door 61% van de consumenten en augmented reality-apparaten ingecheckt bij 49%. Met andere woorden, dream-tech is goed begonnen bij de consument, ook al blijft de definitie ervan een beetje duister.

In het rapport werd ook gekeken naar de verwachtingen van marketeers en welke technologieën op grote schaal zouden worden toegepast. De kicker: 77% van de marketeers verklaarde dat ze de komende drie jaar meer droomtechnologie zouden inzetten. Dat aantal overtrof slimme luidsprekers en IoT-apparaten.

Ik kan niet wachten om te zien hoe deze consumenten- versus marketingadoptie van dream-tech zich uitpakt. Hier is een gok: Facebook zoekt uit wie er voor het slapengaan naar de app kijkt en je raakt met iets om je dromen te beïnvloeden. Er zullen congreshoorzittingen volgen – nogmaals – maar Facebook is er in ieder geval aan gewend.

Een gebied van overeenstemming was het verzamelen van gegevens en hoe het een privacykwestie is. Consumenten zouden het verzamelen van gegevens beperken tot e-mail, leeftijd en naam en marketeers waren het daar over het algemeen mee eens. Marketeers waren meer op hun gemak met het verzamelen van de locatie dan consumenten. Vierenvijftig procent van de marketeers wil locatiegegevens verzamelen en slechts 41% van de consumenten wil er afstand van doen.

Posted By : togel sidñey