macOS Monterey Live Text is niet meer exclusief voor M1-Macs

Apple wil natuurlijk dat zijn fans en klanten Macs kopen die draaien op zijn eigen M1 Silicon, maar het weet ook dat het ze niet echt kan pushen om dit te doen. “Geplande veroudering” is al een vies woord in de consumentenelektronicamarkt en het is al een aantal keer naar Apple gegooid. Het is echter onvermijdelijk dat sommige softwarefuncties exclusief zijn voor de M1 Macs vanwege een of andere hardwarevereiste, dus het is geruststellend om te horen dat dit niet het geval zal zijn voor ten minste één van deze.

Toen Apple een paar maanden geleden macOS Monterey onthulde, was er natuurlijk enige nieuwsgierigheid naar hoe het Intel Macs en M1-Macs zou verdelen. Het blijkt dat nogal wat sappige functies exclusief zouden zijn voor Macs die alleen op Apple Silicon draaien. Deze omvatten de mogelijkheid van FaceTime om uw achtergrond te vervagen in een videogesprek en offline dicteren op het apparaat.

Er zijn enkele theorieën geweest waarom deze exclusief zouden zijn voor M1-Macs, maar de dichtstbijzijnde lijkt verband te houden met machine learning. Apple pochte veel over de AI-verwerkingsmogelijkheden van de M1, iets waar Intels consumentenprocessors misschien niet zo bedreven in zijn. Gelukkig lijkt het erop dat Apple een manier heeft gevonden om die eis te omzeilen om Live Text beschikbaar te maken voor alle ondersteunde Macs, ongeacht de CPU.

Live Text scant tekst in foto’s om ze interactief te maken, zodat u de tekst kunt kopiëren of zelfs kunt bellen vanaf een gemarkeerd nummer. Het was een van die M1-exclusives, maar de meest recente versie van macOS Monterey’s documentatie zegt nu dat het beschikbaar zal zijn op alle Macs die macOS Monterey ondersteunen. Gebaseerd op Apple’s eigen belofte, betekent dat alle Macs vanaf 2013 en natuurlijk ook die met Intel-processors.

The Verge vermoedt dat de reden voor deze wijziging is dat Live Text op macOS anders zal werken dan dezelfde functie op iOS. Het scant gewoon statische afbeeldingen die op de Mac zijn opgeslagen, wat een rekenkundig minder intensief proces is dan in realtime naar tekst scannen vanaf de camera van een iPhone.

Posted By : sydney togel 2021