Maak kennis met het volgende digitale decennium: technische voorspellingen van experts uit het Midden-Oosten voor 2020

In de tweede van een tweedelige serie om 2020 te beginnen, hebben we vijf experts gevraagd om de technische trends te delen die zij het Midden-Oosten in het volgende digitale decennium zien beïnvloeden.

Variërend van 5G tot AI, retailtechnologie en inspanningen om nieuwe investeringen en innovatie mogelijk te maken, hier zijn hun topvoorspellingen voor technologie in het Midden-Oosten in 2020 en daarna.

Matthew Reed, praktijkleider, Midden-Oosten en Afrika bij Ovum

5G zal in 2020 centraal staan ​​in de technologiesector in het Midden-Oosten. Alle markten in de Golf met een hoog inkomen – Bahrein, Koeweit, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië en de VAE – lanceerden in 2019 commerciële 5G-diensten, maar het is in 2020 dat de de introductie van 5G zal echt op gang komen, naarmate er meer 5G-apparaten, waaronder smartphones, beschikbaar komen.

De eerste gebruiksscenario’s voor 5G in het Midden-Oosten zullen zijn voor sneller mobiel breedband en vast draadloos breedband, maar er zijn waarschijnlijk ook mogelijkheden om 5G in de regio te gebruiken voor automatisering en operaties op afstand in sectoren zoals olie en gas, transport en automotive, slimme steden en gezondheidszorg.

En gezien het jeugdige demografische profiel van het Midden-Oosten, zouden er ook goede vooruitzichten kunnen zijn voor 5G om consumentendiensten zoals gaming te transformeren.

Het is nog vroeg voor deze sectorspecifieke 5G-services, maar verwacht in 2020 vooruitgang te zien.

Bovendien zullen ultramoderne technologieën, waaronder 5G en smart-city-systemen, worden opgenomen in de Expo 2020-tentoonstelling in Dubai, die vanaf oktober 2020 zes maanden duurt en een vlaggenschipevenement zal zijn voor Dubai en de VAE.

Begin januari 2020 rondde Uber de overname af van Careem, een taxidienst van 3,1 miljard dollar in het Midden-Oosten, die de grootste deal in zijn soort in het Midden-Oosten vertegenwoordigde en naar verwachting de verdere ontwikkeling van de e-commerce- en startup-sector in de regio zal stimuleren. .

De technologische infrastructuur is echter minder geavanceerd in de armere of onstabiele delen van het Midden-Oosten. In Irak moeten de nationale telecomoperators bijvoorbeeld nog 4G lanceren, hoewel de Iraakse autoriteiten naar verwachting in 2020 doorgaan met 4G-licenties.

Carrington Malin, ondernemer, marketeer en schrijver gericht op opkomende technologieën

Zullen het Midden-Oosten en Noord-Afrika meer worden dan alleen een consument van kunstmatige intelligentie?

Terwijl Saoedi-Arabië en de VAE vorig jaar enkele strategische, goed gefinancierde AI-initiatieven en beleidsstappen aankondigden, is het goed om te onthouden dat een groot deel van de regio veel langzamer van de baan was. Zoals te verwachten was, was het meeste nieuwe overheidsbeleid sterk gericht op het voorbereiden van de publieke sector op AI.

Ondanks vroege publiek-private partnerschappen om AI-startups in de regio aan te moedigen, blijven levensvatbare AI-gerichte startups dun op de grond, waar je ook kijkt.

ZIEN: Gids voor IT-professionals over de evolutie en impact van 5G-technologie (gratis pdf)

Het opzetten van nieuwe ondernemingen die gebruik maken van de schaal van de koopkracht van consumenten in de regio is nu een platgetreden pad en daarom bezaten e-commerce, ride-hailing en retaillogistiek het leeuwendeel van de durfkapitaalfinanciering in 2019.

De overheidsinspanningen waren grotendeels gericht op het verschaffen van het kader, de investeringen en het leiderschap dat nodig is voor verandering in de publieke sector. Er wordt echter erkend dat het winnen van de AI-talentenoorlog en het koesteren van startup-ecosystemen die AI-ontwikkeling aanmoedigen, cruciale stukjes van de puzzel zijn.

De VAE heeft misschien wel de meest gewaagde stappen in talentontwikkeling gezet met zijn nieuwe AI Talent Hunt-programma, de lancering van het ‘1 Million Arab Coders’-trainingsinitiatief in 2018 en de opening van de Mohamed bin Zayed University of Artificial Intelligence (MBZUAI) in oktober , dat afgestudeerden volledige beurzen aanbiedt om dit jaar deel te nemen aan zijn master- en PhD-programma’s.

Als we een golf van nieuwe AI-startups in de regio gaan zien, dan is 2020 ongetwijfeld het jaar waarin ze op de voorgrond treden.

Jawad J Abbassie, hoofd Midden-Oosten en Noord-Afrika bij GSMA

Het 5G-tijdperk is begonnen in de Arabische wereld, met 12 commerciële netwerken die in 2019 zijn gelanceerd in vijf Arabische GCC-staten. Mobiele operators in deze landen streven ernaar wereldleider te worden in 5G-implementaties, terwijl sommige regeringen de technologie beschouwen als een potentiële enabler voor hun ambities voor digitale transformatie.

De technologie zal naar verwachting een sleutelrol spelen bij de implementatie van verschillende smart-city-initiatieven, waarbij operators al mogelijkheden onderzoeken in belangrijke verticale markten, zoals transport, gezondheid en nutsvoorzieningen.

In de jaren 2020 zullen 5G-activiteiten meer wijdverspreid worden in de regio, met proeven en commerciële lanceringen die de komende jaren worden verwacht in niet-GCC-landen. GSMA Intelligence voorspelt dat er in 2025 ongeveer 45 miljoen 5G-verbindingen zullen zijn, wat overeenkomt met 6% van het totale aantal mobiele verbindingen.

ZIEN: De grootste trends van technologie in het Midden-Oosten in 2019? Startups, 5G – en internet shutdowns

Ondertussen blijft de acceptatie van 4G snel groeien en zal naar verwachting 3G overtreffen om tegen 2021 de dominante technologie te worden. Uitbreiding van de dekking en inspanningen van operators om 2G- en 3G-gebruikers te migreren naar 4G-netwerken zijn de belangrijkste groeifactoren voor 4G, hoewel de betaalbaarheid van apparaten een zorgen voor veel consumenten in lage inkomensklassen.

Tegen 2025 zal 4G volgens GSMA Intelligence iets meer dan de helft van het totale aantal verbindingen uitmaken, tegenover een derde in 2019.

Ghamlouch-strepen, hoofdaggregator bij de Digitale samenvatting

Omdat e-commerce de duurzaamheid van winkels in markten buiten de VS aantast – we kennen het verhaal van hoeveel ketens Amazon failliet heeft gedaan – staat het optimaliseren en moderniseren van fysieke winkels centraal.

Het raadsel is zo nijpend dat McKinsey besloot zijn eigen winkel in Mall of America in Minneapolis te verhuren om te helpen bij het testen van technologie en om te onderzoeken hoe detailhandel kan gedijen in een veranderde wereld.

Retailtechnologie gebeurt al in winkels bij jou in de buurt. Er zijn twee belangrijke gebieden van retailtechnologie om te verkennen voor 2020: consumententechnologie en analysetechnologie.

Consumententechnologie omvat alles, van robots die u kunnen voorzien van basisbegeleiding en interactie, real-life augmentatie zoals slimme spiegels en AR-apps, het verbeteren van betalingen en ontvangstbeheer tot gerichte OOH-advertenties.

Door dergelijke ervaringen te bieden, hopen detailhandelszaken te bezuinigen op de personeelskosten, maar vooral in contact te komen met het winkelend publiek. Deze technologie is niet nieuw, maar we zien eindelijk meer voorbeelden die wereldwijd worden uitgerold.

Aan de analytische kant gebruiken winkels meer camera’s en sensoren om alles bij te houden, van heatmaps om de winkellay-out en -stroom te verbeteren, lichaamstaal en klantsentiment, gezichtsherkenning voor meer op maat gemaakte ervaringen, tot het volgen van artikelen in de schappen voor voorraadoptimalisatie.

Al deze gegevens kunnen verkooppunten helpen hun werkuren, lay-outs, service en zelfs aanbiedingen te optimaliseren. Deze oplossingen worden al heel gewoon in winkels, winkelcentra en meerdere locaties, en we verwachten nog meer adoptie te zien.

In de regio lanceerde Chalhoub Group zijn Greenhouse-incubator om lokale innovators aan te boren, maar we zien ook strategische grote bewegingen van Aziatische bedrijven om te profiteren van de sterke retailsector.

Tom Strodtbeck, directeur bij Global Growth Hub

De regio blijft opwindende nieuwe technologiebedrijven genereren. Tech-ondernemers vinden nationaal, regionaal en internationaal steeds meer kansen.

We zien dat jonge technologiebedrijven gevestigde bedrijven zoals financiële dienstverlening blijven uitdagen, en in het bijzonder retailbankieren en betalingsverwerking. We verwachten dat die trend zich zal voortzetten naarmate er meer challenger-banken online komen.

Deze banken zullen consumenten in staat stellen om vollediger deel te nemen aan online marktplaatsen, wat op zijn beurt zal leiden tot meer behoefte aan bezorging, online detailhandel en meer.

We verwachten ook een grotere rol voor AI in de bedrijven en overheidsdiensten in de regio. PWC ziet de potentiële economische impact van kunstmatige intelligentie op maximaal $ 320 miljard en regeringen zullen de sector blijven ondersteunen door middel van programma’s en investeringen.

Tot slot blijven regionale overheden ernaar streven hun economieën investeerdersvriendelijker te maken. Ons werk laat zien dat er nog steeds grote kansen zijn voor internationale investeerders die geïnteresseerd zijn in de technologieën van de regio en omgekeerd, investeerders in het Midden-Oosten zijn op zoek naar netwerken en kansen in het VK en Europa.


Posted By : togel sdy