Legend Automobiles Turbo 3 is een Renault 5 restomod met een twist

Het in Los Angeles gevestigde Legend Automobiles heeft de Turbo 3 onthuld. Als de vintage-geïnspireerde vorm bekend voorkomt, komt dat omdat de Turbo 3 teruggrijpt op de iconische Renault 5 Turbo-rallymachine. De restomod is het geesteskind van Alan Derosier, mede-oprichter van Legend Automobiles, om een ​​meer gewilde versie van Renault’s legendarische rallymachine te creëren.

“Elk detail is verfijnd, bijgewerkt of opnieuw ontworpen om deze machine zo tijdloos mogelijk te maken en een unieke ervaring van binnenuit te bieden”, aldus Legend Automobiles. Terwijl de klassieke versie een 1.4-liter of 1.5-liter inline-vier met turbocompressor heeft, heeft de Turbo 4 meer spierkracht en zal hij ook sneller gaan dan elke Renault Turbo 5 ervoor.

In tegenstelling tot andere moderne restomods met volledig elektrische aandrijving, heeft de Turbo 3 nog steeds een viercilindermotor met turbocompressor. Hij komt echter met meer dan 400 pk en veel koppel, meer dan genoeg om je in de problemen te brengen. Het beste gedeelte? Het zal komen met een ouderwetse handgeschakelde versnellingsbak en geen van die sequentiële paddle-onzin.

De Turbo 3 heeft hetzelfde silhouet als de 5 Turbo van Renault, maar heeft een op maat gemaakte widebody-kit gemaakt van natuurlijk lichtgewicht koolstofvezel om de auto een bredere, agressievere uitstraling te geven. Het heeft ook op maat gemaakte en staggard 16-inch voor- en 17-inch achterwielen, verkrijgbaar in twee verschillende ontwerpen.

Andere aangepaste kenmerken zijn onder meer luchtgordijnen in de C-stijlen, een verlengde achtervleugel op het dak, een tweedelige achterdiffusor en dubbele vierkante uitlaatuiteinden. Het heeft ook LED-koplampen, aangepaste LED-achterlichten en een voor- en achterwielophanging met dubbele draagarmen voor een onberispelijke handling. Ondertussen heeft de cabine een schone en moderne uitstraling met een digitaal instrumentenpaneel en dubbele klimaatregeling.

Legend Automobiles zei dat Turbo 3 niet meer zou wegen dan 2.204 pond (1.000 kg) zoals de originele Renault 5 Turbo. En met 400 pk op de tap, zou deze machine andere rallygrootheden zoals de Subaru Impreza WRX STI en Mitsubishi Lancer Evolution-series kunnen verslaan. We hebben geen idee van productieaantallen, leveringsdata of prijzen, maar we geven deze Turbo 3 restomod ons keurmerk.

Posted By : keluaran sdy 2021