Kunstmatige intelligentie: hoe banen met machine learning vluchtelingen een toekomst in technologie geven

De toestroom van vluchtelingen in de EU in de afgelopen vijf jaar heeft haar lidstaten voor veel uitdagingen gesteld. Maar vooral de oostelijke EU-landen hebben de impact gevoeld, deels omdat hun economieën minder ontwikkeld zijn dan hun westerse tegenhangers.

In Bulgarije, dat nog steeds de armste lidstaat van de EU is, is één bedrijf er echter in geslaagd een manier te vinden om vluchtelingen te helpen en de lokale economie te stimuleren.

Humans in the Loop is een sociale onderneming opgericht in 2017. Het helpt vluchtelingen uit conflictgebieden zoals Syrië, Irak en Afghanistan om zich in het land te vestigen door digitale vaardigheden te verwerven die ze kunnen gebruiken om te werken aan projecten op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning. .

ZIEN: Hoe AI en machine learning te implementeren (ZDNet speciaal rapport) | Download het rapport als PDF (TechRepublic)

Tot nu toe heeft de onderneming ongeveer 2.000 vluchtelingen geholpen om werk te vinden en te integreren in de Bulgaarse samenleving.

Volgens de CEO, Iva Gumnishka, kan Humans in the Loop werknemers leveren voor alle fasen van de opleidings- en ontwikkelingscyclus van het machine learning-model.

“Het werk varieert van het verzamelen en labelen van de grondwaarheidsdataset tot het verifiëren van de voorspellingen van het model zodra het is getraind, en het afhandelen van randgevallen, waar het niet zeker van is”, vertelt Gumnishka aan ZDNet.

“We doen behoorlijk veel werk op het gebied van het labelen en annoteren van afbeeldingen en video voor computervisiedoeleinden, en daar komt de grootste vraag in de markt vandaan.”

De organisatie werkt vooral met vluchtelingen, ontheemden en mensen die in conflictgebieden wonen. Het lijkt werk te bieden aan degenen die buiten de arbeidsmarkt worden gelaten. Naast het 100-koppige team in Bulgarije, werkt het bedrijf ook met 150 mensen in Turkije, Syrië en Irak.

“In de meeste landen werken we samen met lokale ngo’s, die digitale vaardigheden en IT-trainingen aanbieden. We organiseren zelf bijscholingstrainingen voor ons personeel, waaronder computervaardigheden en Engels”, legt ze uit.

Volgens Gumnishka zijn deze mogelijkheden vooral geschikt voor vrouwen die liever thuis werken en hun projecten willen combineren met huishoudelijk werk en kinderopvang.

“We verdelen projecten altijd op basis van een prioriteitsscore die elke werknemer heeft, bepaald door hun wettelijke status, aantal personen ten laste, arbeidsstatus en andere kwetsbaarheidsfactoren.” vertelt ze aan ZDNet.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf met veel startups in Europa en de VS samengewerkt en producten ontwikkeld op het gebied van AI en computervisie.

ZIEN: Google DeepMind gamificeert geheugen met zijn nieuwste AI-werk

De werknemers zijn ook betrokken geweest bij precisielandbouwprojecten waarbij gewassen worden gesegmenteerd op basis van dronebeelden, verzekeringstechnische projecten met betrekking tot detectie en beoordeling van autoschade, gezichtsdetectie en spoofingdetectie voor CCTV-camera’s.

Het bedrijf is momenteel op zoek naar extra partners in het Midden-Oosten, met name in Palestina, Libanon, Jordanië en Jemen. Tegen 2020 wil Humans in the Loop tot 500 mensen uit door conflicten getroffen landen in dienst hebben en veel nieuwe partnerschappen aangaan met AI-bedrijven.

“Wat de markt betreft, zien we steeds meer interesse in continue modelverbetering en het consequent gebruiken van een mens in de lus gedurende de hele levenscyclus van het AI-model”, voegt Gumnishka toe.

Social enterprise Humans in the Loop helpt vluchtelingen uit conflictgebieden bij het verwerven van digitale vaardigheden voor AI-projecten.

Afbeelding: Mens in de lus

Posted By : data sidney hari ini