Kosten voor datalekken bij bedrijven bereikten recordhoogte tijdens COVID-19-pandemie

De gemiddelde kosten van een datalek hebben nu meer dan $ 4 miljoen bereikt en bereikten een recordhoogte tijdens de COVID-19-pandemie.

Op woensdag bracht IBM Security haar jaarlijkse rapport “Cost of a Data Breach” uit, waarin wordt geschat dat in 2021 een typisch datalek dat door bedrijven wordt ervaren nu $ 4,24 miljoen per incident kost, met uitgaven die nu 10% hoger zijn dan in 2020 toen 1.000 – – 100.000 records zijn betrokken.

IBM

Zogenaamde “mega”-inbreuken die van invloed zijn op grote ondernemingen die verantwoordelijk zijn voor de blootstelling van tussen de 50 miljoen en 65 miljoen records, hebben nu ook een hoger prijskaartje – met een gemiddelde van $ 401 miljoen om op te lossen.

Na analyse van door meer dan 500 organisaties gerapporteerde datalekken, samen met een onderzoek uitgevoerd door Ponemon Institute, zegt IBM dat de “drastische operationele verschuivingen” die de onderneming ondervindt als gevolg van de pandemie, thuisbestellingen en de noodzaak om snel te schakelen processen op afstand leidden tot hogere kosten en verhoogde moeilijkheid om een ​​beveiligingsincident in te dammen zodra het had plaatsgevonden.

IBM schat dat ongeveer 60% van de organisaties naar de cloud is verhuisd om hun bedrijf draaiende te houden, maar het opvoeren van beveiligingscontroles volgde niet noodzakelijkerwijs.

Toen thuiswerk werd gemeld, was er ook een stijging tot $ 1 miljoen meer toen er een datalek plaatsvond – met de hoogste percentages van $ 4,96 miljoen in vergelijking met $ 3,89 miljoen.

De meest voorkomende aanvalsvector voor bedrijven die een datalek meemaakten, waren gecompromitteerde inloggegevens, ofwel afkomstig van online geplaatste datadumps, doorverkocht of verkregen via brute-force-aanvallen. Nadat een netwerk was geïnfiltreerd, werd in bijna de helft van de gevallen persoonlijk identificeerbare informatie (PII) van klanten, waaronder namen en e-mailadressen, gestolen.

In 2021 heeft het gemiddeld 287 dagen geduurd om een ​​datalek te detecteren en in te dammen, 7 dagen langer dan in het voorgaande jaar. In totaal zal een organisatie gemiddeld tot 212 dagen geen inbraak detecteren, en dan zullen ze het probleem pas volledig kunnen oplossen als er nog eens 75 dagen zijn verstreken.

Gegevensinbreuken in de gezondheidszorg waren het duurst, met een gemiddelde van $ 9,23 miljoen, gevolgd door financiële diensten — $ 5,72 miljoen — en farmaceutische producten met $ 5,04 miljoen.

Volgens IBM hebben bedrijven die beveiligingsoplossingen gebruiken op basis van algoritmen voor kunstmatige intelligentie (AI), machine learning, analyse en versleuteling echter allemaal de potentiële kosten van een inbreuk verminderd, waardoor bedrijven gemiddeld tussen $ 0,125 miljoen en $ 1,49 bespaard worden. miljoen.

“Hogere kosten voor datalekken zijn nog een extra kostenpost voor bedrijven in de nasleep van snelle technologische verschuivingen tijdens de pandemie”, zegt Chris McCurdy, VP van IBM Security. “Hoewel de kosten van datalekken het afgelopen jaar een recordhoogte bereikten, liet het rapport ook positieve signalen zien over de impact van moderne beveiligingstactieken, zoals AI, automatisering en de invoering van een zero-trust-benadering — die in het verminderen van de kosten van deze incidenten verderop in de lijn.”

Vorige en gerelateerde dekking


Heb je een tip? Veilig contact opnemen via WhatsApp | Signaal op +447713 025 499, of hoger bij Keybase: charlie0


Posted By : keluaran sidney hari ini