Iteratieve ontwikkeling en minimaal haalbare producten helpen non-profitorganisaties te slagen

Zowel grote organisaties als kleine bedrijven hebben de principes van lean startups overgenomen. Begrippen als minimum-levensvatbare producten en iteratieve ontwikkeling zijn de steunpilaren voor organisaties die zowel producten als diensten ontwikkelen.


MOET LEZEN

Zoom CEO streeft naar duurzaam klantgeluk

Deloitte CMO over klantervaring: “Ga het kantoor uit. Zie klanten.”

Deze medische pionier leidt digitale artsen op met AR en VR

AI-impact: heroverweging van onderwijs en beroepsopleiding


We horen echter niet vaak over non-profitorganisaties en op missies gebaseerde organisaties die deze benaderingen gebruiken. Auteur Ann Mei Chang’s nieuwe boek, genaamd Lean-impact, verhelpt dit gebrek aan kennis door diepgaande expertise in het onderwerp te gebruiken in tal van casestudies.

Ik sprak met Ann Mei als onderdeel van de CXOTalk-reeks gesprekken met ‘s werelds beste vernieuwers. Tijdens ons gesprek vroeg ik haar om uit te leggen hoe het minimaal levensvatbare product past in de sociale sector:

Het minimaal levensvatbare product probeert in wezen de kleinste, snelste en goedkoopste manier te bedenken om iets te leren over iets waar je een hoge mate van onzekerheid hebt. Nogmaals, in de sociale sector proberen we vaak problemen op te lossen die langdurig en hardnekkig zijn en in zeer dynamische omstandigheden, en dus is er veel onzekerheid en is er veel dat we moeten leren.

Het boek legt verbanden tussen de startup-benaderingen van Silicon Valley en de behoeften van organisaties met een sociale impact. Ik vroeg Ann Mei om de verschillen tussen deze twee werelden uit te leggen:

Een van de belangrijkste redenen is de aard van de financiering. Als u bij een technologiebedrijf of een ander bedrijf werkt, heeft u meestal een klant die u probeert te bedienen en bouwt u een product of dienst voor hen. De klant betaalt voor dat product of die dienst, en dus is er een directe feedbacklus. Als mensen je product niet leuk vinden, gaan ze er niet voor betalen. Je leert heel snel of je op de goede weg bent of niet.

Als je het hebt over sociaal welzijn, zijn de mensen die voor je product betalen vaak anders dan de klant. Dus je hebt al deze complicatie waarbij je feedbacklus twee heel verschillende partijen omvat die mogelijk twee heel verschillende interesses hebben. Dat compliceert de zaken. Het maakt het moeilijker om je feedbackloop te sturen.

Bovendien zijn financiers in de sociale sector, met name financiers van non-profitorganisaties, vaak erg restrictief. Ze willen je hele plan van tevoren weten en dan zien dat je dat plan uitvoert. Ze zijn vaak ook erg risicomijdend. Ze zijn op zoek naar onmiddellijke resultaten. Dat maakt het ook moeilijk om te innoveren. Het is moeilijk om te draaien, te experimenteren en risico’s te nemen. Sommige van deze systemische beperkingen maken het voor non-profitorganisaties moeilijk om het soort tests en herhalingen uit te voeren dat nodig is om te innoveren.

Naast de financieringskant van de vergelijking, zijn er ook enkele aangeboren uitdagingen. Het is moeilijker om een ​​sociale impact te meten, zoals: doorbreek je de cirkel van armoede? Maak jij de samenleving veerkrachtiger en democratischer? Ontwikkel je? Help jij kinderen aan beter onderwijs?

Dit zijn dingen die vaak tijd kosten om te beantwoorden, veel moeilijker dan bijvoorbeeld kijken of iemand een e-commerce aankoop doet. Dit soort uitdagingen bestaan ​​in de sociale sector, maar niet in de technische wereld of zelfs niet in de bedrijfswereld.

Ik denk ook dat we veel bedachtzamer en voorzichtiger moeten zijn als we experimenteren met mensen die al kwetsbaar zijn. We kunnen het Silicon Valley-ding niet doen, snel handelen en dingen kapot maken, want we hebben het hier over echte mensen en echte levens.

Je ziet dat het een boeiend gesprek was. De video die hierboven is ingesloten, biedt een samenvatting, maar je kunt ook het volledige interview bekijken en een volledig transcript lezen

Posted By : keluaran togeĺ sydney hari ini 2021