iPad Mini 6 is geen telefoon (en nog 3 dingen die Apple fout heeft gedaan bij California Streaming)

Er werden veel producten en diensten getoond tijdens het “California Streaming”-evenement van vandaag, en veel ervan zien eruit als echte winnaars. Maar niemand is perfect, zelfs Apple niet, en er waren een paar dingen die me opvielen die onmiddellijk mijn wenkbrauwen deden fronsen en me even stil maakten.

Draadloos opladen is een hot Apple Pie Mess

Kijk, ik weet niet hoe ik dit anders kan zeggen, maar de hele oplaadsituatie over de productlijn is volledig onsamenhangend. Het bedrijf had een reële kans om in ieder geval de magnetische/draadloze oplaadportfolio te consolideren, en ze hebben die verspeeld. Hoe zo, vraag je?

Laten we beginnen met het feit dat de Apple Watch Series 7 een nieuwe USB-C-oplaadkabel heeft waarmee hij 33% sneller kan opladen. Dat is geweldig. Maar wat niet zo geweldig is, is dat deze oplaadconnector nog steeds anders of incompatibel is met de MagSafe-standaard die vorig jaar met iPhone 12 is geïntroduceerd.

Apple had het zo kunnen maken dat iPhone 12/13 en Watch Series 7 en de volgende generatie iPods (die tijdens dit evenement niet werden aangekondigd) konden opladen via een enkele MagSafe-kabel.

Er is zelfs een nieuwe MagSafe-kabel-SKU ingediend bij de FCC, maar we weten er nog niet veel van. Misschien werkt het wel met de AirPods 3; wie weet. Maar dat het niet lijkt te werken met Watch Series 7 is een complete misser.

En waarom zet u MagSafe niet op de hele iPad-lijn? Zoals we weten, zijn kinderen ruw als het gaat om elektronica, vooral op de iPad wanneer deze in een educatieve omgeving wordt gebruikt. Je weet wel, waar ze al die Chromebooks gebruiken waar Apple schaduw op wierp tijdens dit evenement. Vanuit dat perspectief is een MagSafe-connector op de basis-iPad en de Mini heel logisch.

USB-C zou niet exclusief voor iPad Mini, Air en Pro moeten zijn

Het is fantastisch dat de iPad Mini zich aansluit bij de iPad Air en iPad Pro met een USB-C-connector. Dat maakt het opladen in veel scenario’s niet alleen gemakkelijker, maar het opent ook de mogelijkheid voor veel nieuwe accessoires, waaronder hubs en externe beeldschermen, enz.

Maar waarom alleen op de Mini? Waarom geen iPhone 13 en iPhone 13 Pro/Max? Waarom houden we vast aan de stomme legacy Lightning-connector? Waarom zou je de 13 of in ieder geval de 13 Pro/Max niet volledig Thunderbolt-compatibel maken, zodat ze ultrasnelle overdrachtssnelheden hebben voor al die professionele video- en foto-inhoud waar Apple een groot probleem mee heeft gemaakt? Waarom heeft de goedkope iPad van $ 329 nu geen USB-C?

Gemiste kans om TouchID op alle producten over de hele lijn te plaatsen

Dus de iPad Mini heeft nu TouchID, net als zijn grote broer, de iPad Air, ingebed in de zijknop. Dat is fantastisch — nu heeft het grootste deel van de hele iPad-lijn, behalve iPad Pro, een snellere vorm van authenticatie die van pas zal komen wanneer ze worden gemaskeerd of wanneer ze elektronische aankopen moeten doen.

Maar waarom stoppen bij iPad Mini en iPad? Welke technische beperking weerhield het bedrijf ervan om het dit jaar op de iPhone-lijn te zetten? Het apparaat dat meer Apple-klanten gebruiken dan enig ander, is het apparaat dat deze technologie het meest nodig heeft, vooral in het tijdperk van COVID-19.

Kijk, ik vind FaceID geweldig, maar het is geen onfeilbare technologie gezien de moeilijkheden waarmee we nu worden geconfronteerd als we in het openbaar transacties willen doen met elektronische aankopen. We voelen ons niet allemaal op ons gemak om onze maskers af te zetten om te authenticeren, en we hebben niet allemaal een Apple Watch om te helpen bij 2FA om het apparaat te ontgrendelen. Niet alleen dat, de Watch is om verschillende redenen geen ideaal mechanisme voor Apple Pay.

iPad Mini 6 is geen telefoon. Waarom?

Kijk, ik begrijp waarom Apple de iPad en iPadOS onderscheidt van de iPhone en iOS vanuit een use-case perspectief. Maar er is geen enkele reden waarom de iPad niet kan bellen, vooral niet als hij is uitgerust met een 5G-model. Misschien gebruikt Apple een andere basisband-chip die het niet toestaat om te bellen of verhindert een of andere dwaze providerovereenkomst dit; wie weet.

Hoe dan ook, het is een kunstmatig opgelegde reden, geen technische, en het is nog steeds dom.

Kijk, er kan een manier zijn om dit te omzeilen door een VOIP-naar-telefoondienst (zoals Google Voice) te gebruiken en een virtueel telefoonnummer te krijgen. Maar eerlijk gezegd is de 5G-uitgeruste mini ideaal als een enkel apparaat voor een groot segment van gebruikers die niet ook een iPhone nodig hebben.

Het is in feite hetzelfde segment van eindgebruikers dat anders zoiets als een Samsung opvouwbare telefoon van $ 1800 zou kopen, aangezien het scherm en de gebruikssituatie vrijwel identiek zijn, behalve dat de iPad Mini een heel stuk goedkoper is .

Waar heeft Apple dit jaar nog meer gemist tijdens zijn herfstevenement? Praat terug en laat het me weten.

Posted By : sydney result