iOS 15: hoe u uw iPhone kunt upgraden (en wat u eerst moet doen)

Apple heeft iOS 15 uitgebracht en het goede nieuws is dat de gratis update voor iPhone tal van nieuwe apps, functies en speelgoed bevat om je bezig te houden. Hoewel het verleidelijk is om er meteen in te springen, neemt de verstandige iPhone-bezitter een paar stappen om ervoor te zorgen dat hun ervaring met de nieuwe iOS-versie zo soepel mogelijk verloopt. Lees verder voor ons advies.

Voordat je update naar iOS 15…

We snappen het: zodra er een grote nieuwe software-update is, is het verleidelijk om gewoon op de upgradeknop te drukken en met de nieuwste functies te spelen. De wijze gebruiker stelt de bevrediging echter een beetje uit, aangezien niet elke update noodzakelijkerwijs soepel verloopt.

iOS 15 bevindt zich al een tijdje in de openbare bèta, waarbij gebruikers uit de echte wereld helpen bij het identificeren van bugs en glitches. Apple heeft dus de kans gehad om de meeste hoofdpijn weg te werken. Dat wil echter niet zeggen dat ze alle platgedrukt, zelfs wanneer de definitieve release als gereed wordt beschouwd.

Het is daarom verstandig om een ​​volledige back-up van je iPhone te maken voordat je update naar iOS 15. Op die manier, als er iets catastrofaal misgaat – of als je merkt dat een bedrijfskritieke app die je nodig hebt nog niet compatibel is met de nieuwste versie – je kunt altijd teruggaan naar hoe je telefoon eerder was.

Als u een iCloud-gebruiker bent, kunt u een back-up van uw iPhone maken in de cloud. Mogelijk hebt u dat al standaard ingeschakeld, terwijl uw iPhone incrementele updates op de achtergrond uitvoert. Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je de iCloud-back-upbesturingselementen vinden in iOS > Instellingen > Je naam bovenaan. Zorg ervoor dat u eerst controleert of u voldoende ruimte in uw iCloud-account heeft, en het is verstandig om de snelste beschikbare wifi-verbinding te vinden, omdat het overzetten van al die gegevens even kan duren.

Als alternatief – en soms sneller – kunt u een back-up van uw iPhone maken op uw Mac of pc. Daar heb je de Lightning-kabel voor nodig, en dan gebruik je Finder op een recente Mac of iCloud op een Windows-pc om een ​​kopie van al je gegevens te maken. Een ding om te onthouden is dat u in beide gevallen waarschijnlijk de optie “Lokale back-up coderen” wilt kiezen: op die manier worden ook al uw wachtwoorden en app-aanmeldingen opgeslagen. Zorg ervoor dat u het wachtwoord dat u voor die versleutelde back-up hebt gebruikt niet vergeet.

Updaten naar iOS 15 is eenvoudig

Zodra je je back-up hebt voltooid, is het tijd om iOS 15 zelf te downloaden. Ooit moest je iOS-updates via iTunes op de desktop installeren, maar Apple veranderde dat proces vervolgens. Je kunt nu weliswaar een pc of Mac gebruiken, maar je kunt ook een nieuwe iOS-versie installeren via de iPhone zelf.

Net als bij een incrementele update, vind je de optie om iOS 15 te installeren door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan. iOS 15 zou daar moeten worden vermeld. Als u op “Nu installeren” tikt, wordt de download gestart.

Dat zal waarschijnlijk even duren, en hangt natuurlijk af van de snelheid van je verbinding. Net als bij het maken van een back-up, is het de moeite waard om het snelste wifi-netwerk te vinden om die download zo snel mogelijk te laten verlopen. Natuurlijk zijn er ook andere factoren die hierop van invloed zijn.

Zoals we elk jaar zien, is de vraag op de servers van Apple voor de nieuwe iOS-release aanzienlijk. Dat kan betekenen dat het veel langer duurt om de nieuwe software te pakken dan je zou verwachten, gezien de snelheid van je verbinding.

Als je het niet erg vindt om een ​​paar dagen of zelfs maar 24 uur te wachten, zijn de snelheden vaak aanzienlijk verbeterd. Ondertussen is er ook een argument om over het algemeen wat langer te wachten.

Dag 1 iOS 15-updates zijn misschien niet verstandig

Dezelfde rechtvaardiging om ervoor te zorgen dat je een iPhone-back-up hebt, geldt ook voor het wachten en wachten om iOS 15 helemaal te pakken. Net zoals we meestal zien dat de servers van Apple op de releasedag worden dichtgeslagen, is het ook gebruikelijk dat het bedrijf binnen een week of zo een kleine update uitbrengt na een grote upgrade zoals iOS 15.

Dat heeft de neiging om de meest flagrante bugs en glitches aan te pakken die worden opgemerkt en gerapporteerd als iOS 15 dramatisch toeneemt in gebruik. Ondertussen hebben app-ontwikkelaars de kans om alle problemen en bugs te zien waar ook zij aan moeten werken. Verwacht de komende weken, of zelfs langer, tal van updates in de App Store.

Dus hoewel uitgestelde bevrediging misschien niet zo leuk is, is er een solide argument om iOS 15 helemaal uit te stellen. De software van Apple gaat tenslotte nergens heen en het kan de komende weken aanzienlijk stabieler worden.

Posted By : pengeluaran sydney 2021 hari ini