Intel en Dell brengen ‘AI for Workforce’-programma naar 18 community colleges

Intel heeft dinsdag aangekondigd dat het samenwerkt met Dell Technologies om zijn AI for Workforce-programma uit te breiden, dat community colleges helpt bij het ontwikkelen van AI-certificaten, het uitbreiden van bestaande cursussen of het lanceren van volledige AI associate degree-programma’s. Omdat Dell technische en infrastructuurexpertise levert, wordt het programma uitgebreid naar 18 scholen in 11 staten.

Het programma is ontworpen om studenten te helpen de vaardigheden te verwerven die ze nodig hebben om het groeiende aantal banen met betrekking tot AI te vervullen. Intel helpt community colleges cursussen te ontwikkelen over een reeks onderwerpen, waaronder gegevensverzameling, computervisie, AI-modeltraining, codering en de maatschappelijke impact en ethiek van AI-technologie.

“Het personeel van de volgende generatie zal vaardigheden en training in AI nodig hebben om oplossingen te ontwikkelen voor ‘s werelds grootste uitdagingen, en community colleges spelen een grote rol bij het ontketenen van innovatief denken”, zei Intel-CEO Pat Gelsinger in een verklaring. “Community College is waar ik mijn passie voor technologie heb ontwikkeld en de carrièrereis heb gestart die uiteindelijk heeft geleid tot mijn droombaan als CEO van Intel.”

Het programma begon in 2019 als een samenwerking tussen Intel en een community college in Maricopa County, Arizona. Na de uitbreiding zal het programma naast Arizona ook colleges in Californië, New Mexico, Nevada, New Jersey, Wisconsin, Indiana, Texas, Pennsylvania, Oregon en Michigan omvatten.

Tot nu toe hebben meer dan 80 hoogleraren van de community college professionele ontwikkeling gekregen van Intel en zijn ze gecertificeerd als Intel AI-trainers. Dell helpt de scholen bij het configureren van AI-labs voor lesgeven aan persoonlijke, hybride en online studenten.

Door samen te werken met community colleges, wil Intel ook helpen het gebied van AI te diversifiëren. Acht van de scholen in het programma zijn door het Amerikaanse ministerie van Onderwijs geclassificeerd als Minority Serving Institutions.

Intel heeft plannen om in 2022 uit te breiden naar nog eens 50 gemeenschaps- en beroepsopleidingen.

Posted By : togel sidñey