IBM lanceert nieuwe Cloud Multizone Region in Spanje

Speciale eigenschap

Speciaal rapport: Industry Cloud (gratis pdf)

Dit e-boek, gebaseerd op de nieuwste speciale functie van ZDNet / TechRepublic, laat zien hoe de industriecloud van de grond is gekomen en hoe grote bedrijven zijn gebouwd door onder meer Veeva, Rootstock en anderen.

Lees verder

IBM heeft woensdag de lancering aangekondigd van zijn nieuwste Cloud Multizone Region (MZR) in Madrid, waarmee het de eerste in Spanje en de tiende MZR wereldwijd is. Met de lancering breidt IBM ook zijn activiteiten uit met CaixaBank, een van de grootste financiële instellingen in Europa, die van plan is gebruik te maken van de MZR en IBM’s Financial Services Cloud om zijn kernbedrijfsapplicaties te updaten en zijn diensten te moderniseren.

IBM MZR’s bestaan ​​uit drie of meer zones die onafhankelijk van elkaar zijn, zodat enkelvoudige storingsgebeurtenissen slechts een enkele zone beïnvloeden. MZR’s bieden connectiviteit met een lage latentie en hoge bandbreedte tussen zones, waardoor consistente cloudservices in alle zones worden geboden, evenals een betere veerkracht en beschikbaarheid. De nieuwe MZR in Spanje zal IBM helpen zijn hybride cloudactiviteiten in Europa uit te breiden, zodat klanten daar kunnen voldoen aan de vereisten op het gebied van gegevenssoevereiniteit en compliance. IBM’s huidige voetafdruk omvat meer dan 60 datacenters en 10 MZR’s, met plannen om in de komende 12 tot 18 maanden uit te breiden.

CaixaBank van haar kant werkt al meer dan 50 jaar samen met IBM. Onder de nieuwe meerjarige overeenkomst gebruikt de bank de nieuwe MZR om haar hybride cloudstrategie verder te ontwikkelen. Het gebruikt ook de IBM Cloud for Financial Services om de belangrijkste bedrijfsapplicaties bij te werken en om de beschikbaarheid en veerkracht van zijn financiële diensten te verbeteren.

CaixaBank zal ook samenwerken met Kyndryl – het onafhankelijke beursgenoteerde bedrijf dat zal worden opgericht na de splitsing van IBM’s Managed Infrastructure Services-activiteiten – om zijn nieuwe hybride cloudmodel te integreren.

IBM maakte afgelopen april zijn Cloud for Financial Services algemeen beschikbaar. Het is ontworpen om verschillende vereisten voor financiële diensten te ondersteunen, variërend van regelgeving tot privacy, terwijl het rekening houdt met verschillende workloads en verschillende architecturen.

IBM’s expertise in belangrijke verticale markten – zoals financiële diensten, gezondheidszorg of transport – is een concurrentievoordeel in de cloudmarkt dat IBM zou moeten helpen zijn doel te bereiken om voet aan de grond te krijgen als een grote hybride cloudprovider.

Hybride cloud is een cruciaal onderdeel van IBM’s groeistrategie. In het fiscale jaar 2020 steeg de totale cloudomzet van IBM met 20 procent, grotendeels dankzij hybride cloudprogramma’s aangeboden door Red Hat, eigendom van IBM. In juli rapporteerde IBM gestage winsten in zijn cloudactiviteiten in het tweede kwartaal, waarbij de cloudomzet met 13 procent steeg tot $ 7 miljard.

Posted By : togel sidñey