Hoe legacy Edge terug te krijgen op Windows 10

De nieuwe op Chromium gebaseerde Edge-browser is in veel opzichten uitstekend en – ondanks enkele incidentele problemen – is hij net zo klaar als Chrome om uw standaardbrowser te zijn.

Als je de 20H2-versie van Windows 10 installeert, wordt je standaardbrowser automatisch overgeschakeld naar de nieuwe Edge, omdat de ‘legacy’-versie van Edge niet is opgenomen in 20H2. Dat komt omdat legacy Edge na maart 2021 niet meer wordt ondersteund: dus bedrijven die niet klaar zijn om naar de nieuwe Edge te migreren, zullen het updaten naar de aankomende versie van Windows moeten uitstellen totdat ze tegelijkertijd de nieuwe browser kunnen gebruiken. (Dat betekent ook dat geen van de tips om legacy Edge weer aan het werk te krijgen in recente Insider-builds van Windows, omdat het 20H2-builds zijn zonder legacy Edge erin.)

Versies 1803 en later van Windows 10 worden automatisch bijgewerkt naar de nieuwe Edge via Windows Update (tenzij u Windows Update for Business gebruikt). Dat is een redelijk naadloze ervaring, het kopiëren van uw favorieten en wachtwoorden en zelfs het heropenen van alle tabbladen die u in Edge had geopend voordat u uw pc opnieuw opstartte (bij een upgrade naar 20H2 worden de tabbladen van de oude Edge niet opnieuw geopend, waarschijnlijk omdat de oude browser er niet is) om een ​​lijst met tabbladen te krijgen).

Maar als u een ontwikkelaar of IT-beheerder bent die gebruikers van oudere versies van Windows 10 ondersteunt, heeft u mogelijk nog steeds toegang nodig tot de ‘legacy’-versie van Edge (of misschien geeft u er de voorkeur aan dat de miniatuurtabbladen worden weergegeven in plaats van tientallen tabbladen in Alt -Tabblad wanneer u één browsertabblad moet vinden uit de tientallen die u open hebt staan).

ZIEN: Windows 10 Startmenu-hacks (TechRepublic Premium)

Het is het gemakkelijkst om legacy Edge beschikbaar te houden voordat de nieuwe Edge automatisch wordt geïnstalleerd, door de Chromium Edge Blocker Toolkit uit te voeren (bij een beheerdersopdrachtprompt).

Dit creëert de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftEdgeUpdate en de DWORD DoNotUpdateToEdgeWithChromium met de waarde van 1. Nu kunt u de stabiele, bèta- of canary-versie van de nieuwe Edge installeren zoals u dat wilt.

Maar als je een machine hebt gemist of (zoals mij is overkomen), je de Blocker Toolkit op een nieuwe pc hebt uitgevoerd die opnieuw is opgestart met een bugcheck op een blauw scherm voordat de registersleutel werd gemaakt, kun je de legacy Edge nog steeds terugkrijgen – maar het is veel gecompliceerder , en misschien geeft u er de voorkeur aan uw systeem terug te draaien naar voordat de nieuwe Edge werd geïnstalleerd, voert u de Blocker Toolkit uit en installeert u vervolgens de systeemupdates opnieuw.

Als u Groepsbeleid gebruikt, kunt u het groepsbeleid Microsoft Edge Side by Side browserervaring toestaan ​​inschakelen. Of u kunt de DWORD Allowsxs maken, opnieuw in ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftEdgeUpdate, en de waarde instellen op 1.

Vervolgens moet u het Edge-installatieprogramma opnieuw uitvoeren (negeer de waarschuwingen dat u het al hebt geïnstalleerd). Dat plaatst Microsoft Edge Legacy in het Start-menu; als je het had vastgemaakt aan de taakbalk of het startmenu, moet je het opnieuw doen omdat de nieuwe Edge-browser die pinnen heeft overgenomen.

Als u legacy Edge uw standaardbrowser wilt maken, kunt u dat doen via Instellingen> Apps> Standaard-apps, maar de browser die u daar kiest, is Microsoft Edge in plaats van Microsoft Edge Legacy en die wordt niet geopend vanuit het Microsoft Edge Legacy-pictogram, dus wanneer u een link in een andere toepassing opent, krijgt u (nogal verwarrend) twee verouderde Edge-browserpictogrammen. Houd het Microsoft Edge-pictogram (blauw op een zwarte achtergrond) vastgezet in plaats van het Microsoft Edge Legacy-pictogram (wit op een blauwe achtergrond), omdat de laatste altijd wordt geopend met de Microsoft-startpagina vol goedkope nieuwsverhalen in plaats van tabbladen.

Wanneer u legacy Edge de standaardbrowser maakt, is dat niet dezelfde legacy Edge die u in het menu Start aantreft.

Mary Branscombe

Zelfs nadat u Side by Side hebt ingeschakeld en legacy Edge opnieuw hebt ingesteld en als standaard hebt ingesteld, kan Edgium het weer overnemen wanneer u een systeemupdate installeert. We onderzoeken samen met Microsoft of er een bug is die Side by Side blokkeert in de KB4568831 cumulatieve update. Op de korte termijn, als u legacy Edge moet gebruiken om iets in uw geschiedenis te vinden of om Flash op Windows on Arm te gebruiken, zodat u een werksite kunt gebruiken die dit vereist (Edgium ondersteunt geen Flash op een Arm-apparaat zoals de Surface Pro X), is er een kortetermijnoplossing in de vorm van een registersleutel die u kunt verwijderen. Het is geen permanente oplossing omdat het elke keer dat de stabiele versie van Edgium wordt bijgewerkt opnieuw wordt gemaakt, maar als je nu vastzit, deblokkeert het je.

ZIEN: Problemen met Windows 10 2004: nu komen browserbugs naar voren – Edge-startup wordt gestart, Chrome-afmeldingen

Open in de Register-editor de sleutel ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREWOW6432NodeMicrosoftEdgeUpdateClientState{56EB18F8-B008-4CBD-B6D2-8C97FE7E9062} en verwijder de sleutelwaarde BrowserReplacement. Nu gaat het legacy Edge-pictogram terug naar het openen van legacy Edge (hoewel u waarschijnlijk ook uw browserstandaard moet wijzigen, weg van de nieuwe Edge).

Het is een nudge nudge nudge wereld

Wen er echter aan eraan herinnerd te worden dat je tegen de stroom in gaat, want Microsoft wil een duidelijk signaal afgeven dat je vasthoudt aan het verleden. Ondanks dat de ontwerpfilosofie van Microsoft 365 is om “ervaringen te creëren die uw welzijn omvatten”, is Microsoft net zo geïnvesteerd in de ‘nudge-theorie’ als de Britse regering.

Wanneer Microsoft zegt “omdat niemand uw externe omstandigheden of innerlijke emotionele toestand beter kent dan u, moet prestatie op uw voorwaarden plaatsvinden om duurzaam te zijn” en vraagt ​​”welke externe beelden kunnen we verwijderen zodat uw inhoud, niet de gebruikersinterface, de enige focus wordt ?” dat betekent niet dat Microsoft-websites u niet zullen zeuren om de nieuwe Edge in te stellen als uw standaardbrowser, zelfs als u legacy Edge vertelt om te stoppen met vragen, net zoals Outlook u zal zeuren om mobiel Outlook te installeren wanneer u dat alleen maar wilde om uw e-mail te lezen.

Vraag op de Azure-site om uw standaardbrowser en een advertentie voor mobiel Outlook in desktop-Outlook te wijzigen

Zelfs nadat je legacy Edge hebt verteld dat je de standaard niet wilt wijzigen in de nieuwe Edge, zullen Microsoft-sites je ertoe aanzetten om te veranderen, net zoals Outlook een advertentie voor de mobiele versie zal weergeven.

Mary Branscombe

Dit is wat Google al jaren doet wanneer je Google-eigendommen bezoekt met een Microsoft-browser (zelfs een die op Chromium is gebouwd) en het is niet zo anders dan dat Apple klanten volledig in zijn ecosysteem wil houden, dus misschien is het oneerlijk om Microsoft te bekritiseren voor het doen hetzelfde wanneer de problemen met legacy Edge meer te maken hebben met webontwikkelaars die het niet ondersteunen dan met inherente problemen met de browser – zelfs als het de productprincipes lijkt tegen te spreken.

Posted By : pengeluaran sdy