Google introduceert nieuwe Private Compute-functies bij het opvoeren van Android-beveiliging

Google heeft nieuwe functies geïntroduceerd in Private Compute Core van Android, een beveiligde omgeving die zich momenteel in de bètafase van ontwikkeling bevindt.

Op donderdag zei Suzanne Frey, VP, Product, Android & Play Security and Privacy in een blogpost dat de nieuwe suite “een privacybehoudende brug zal vormen tussen Private Compute Core en de cloud”.

Private Compute Core, momenteel in Android 12 Beta, is een open source-platform dat zichzelf wil isoleren van andere apps en het belangrijkste besturingssysteem op een Android-apparaat om de privacy en veiligheid te verbeteren.

De nieuwe functies zijn:

  • Live bijschrift: Bijschriften toegevoegd aan media met spraakherkenning op het apparaat
  • Nu aan het spelen: Algoritmen voor machine learning (ML) die muziek in de buurt kunnen herkennen
  • Slim antwoord: Stelt relevante antwoorden voor op basis van de berichten en actieve gesprekken

Hoewel deze functies op zich niet op privacy zijn gebaseerd, zegt Google dat er bij elke Android-release nieuwe functionaliteit zal worden geïmplementeerd – en elk brengt het Android-gebied met sandbox dichter bij voltooiing.

Elke functie maakt gebruik van ML en om de door hen verzamelde gegevens privé en veilig te houden – inclusief spraakopnames, detectie van omgevingsgeluid en de context van gesprekken, als gebruikers dit inschakelen – worden ze verwerkt in de Private Compute Core en niet gedeeld met andere apps, tenzij uitdrukkelijk toegestaan ​​door de eigenaar van de handset.

Frey voegde eraan toe dat de kern “uw apparaat de cloud zal laten gebruiken (om nieuwe liedcatalogi of spraakherkenningsmodellen te downloaden) [for example]) zonder uw privacy in gevaar te brengen.”

Google is voornemens de broncode van Private Compute Services te publiceren om externe onderzoekers de mogelijkheid te bieden audits uit te voeren.

“We zijn enthousiast over het potentieel van machine learning om meer nuttige functies in Android mogelijk te maken, en Android’s Private Compute Core zal gebruikers helpen om van deze functies te profiteren en tegelijkertijd de privacybescherming te versterken via de nieuwe Private Compute Services”, aldus Frey.

Google schetste in februari plannen om de Android-beveiliging te verbeteren. Een bijzondere focus voor de techgigant is het aanpakken van geheugenproblemen, zoals corruptie en bufferoverlopen, aangezien meer dan de helft van de kwetsbaarheden die van invloed zijn op het besturingssysteem verband houden met dit gebied. Daarnaast staan ​​ook media, Bluetooth en NFC op de radar voor verharding.

Het bedrijf moedigt ontwikkelaars aan om te profiteren van programmeertalen, waaronder Java en Rust, en Google werkt ook aan manieren om de beveiliging van C- en C++-applicaties te verbeteren.

Vorige en gerelateerde dekking


Heb je een tip? Veilig contact opnemen via WhatsApp | Signaal op +447713 025 499, of via Keybase: charlie0


Posted By : keluaran sidney hari ini