Glitch betekent dat Boeing Orbital Flight Test-2 het lanceerplatform verlaat

Deze week zou de langverwachte tweede onbemande testlancering zijn van de Boeing Starliner-ruimtecapsule genaamd Orbital Flight Test-2. Het ruimtevaartuig bevond zich eerder deze week op het lanceerplatform toen de lancering werd geannuleerd na een incident waarbij stuwraketten per ongeluk afvuurden op de nieuwe Russische laboratoriummodule aan boord van het ISS. De vlucht werd verplaatst naar de volgende dag, maar werd opnieuw uitgesteld op 3 augustus in de hoop dat de missie op 4 augustus kon worden gelanceerd.

Toen 4 augustus ronddraaide, kondigden NASA en Boeing aan dat er een storing was opgetreden, waardoor de lancering opnieuw werd geschrobd. NASA heeft bevestigd dat de lancering op 4 augustus werd afgeblazen vanwege onverwachte klepstandindicatoren op het CST-100 Starliner-voortstuwingssysteem. Vroeg in het aftellen van de lancering op 3 augustus ontdekten missieteams aanwijzingen dat sommige kleppen van het ruimtevaartuig niet in de juiste configuratie waren die nodig was voor de lancering.

Missiecontroleteams stopten het aftellen van de lancering om het probleem verder te analyseren. Boeing en NASA hebben verschillende stappen voor probleemoplossing uitgevoerd om de onjuiste klepindicaties aan te pakken, waaronder kleppen van het voortstuwingssysteem van de fietsservicemodule binnen de huidige configuratie van Starliner en de Atlas V-raket. Helaas konden die controles het probleem niet verhelpen.

Als gevolg hiervan besloten missieteams om de Atlas V en Starliner van het lanceerplatform te verwijderen en terug te brengen naar de Vertical Integration Facility voor aanvullende inspectie en testen. NASA zegt dat verbeterde toegang tot het ruimtevaartuig beschikbaar is in de Vertical Integration Facility, en dat de verplaatsing van het lanceerplatform naar verwachting al vandaag zal plaatsvinden. Hoewel technische teams niet zeker zijn van de exacte oorzaak, hebben ze verschillende mogelijke oorzaken uitgesloten, waaronder software.

Er is extra tijd nodig om de beoordeling te voltooien en NASA en fabrikant Boeing zullen alle tijd nemen die nodig is om ervoor te zorgen dat Starliner klaar is voor zijn belangrijke testvlucht. NASA zegt dat het zal kijken naar de volgende beschikbare gelegenheid voor het ruimtevaartuig om naar het ISS te gaan nadat het probleem is opgelost.

Posted By : no sydney hari ini 2021