Galaxy S22 kan worden geleverd met een 50 MP RGBW-camerasensor

De strijd om de beste smartphone voor fotografie is nog lang niet voorbij, vooral nu de Huawei P50 Pro de getijden opnieuw in het voordeel van het omstreden Chinese bedrijf kantelt. Smartphone-camera’s zijn groter, geavanceerder en soms een beetje gek geworden, maar sommige verbeteringen komen niet altijd van opkomende of toekomstige technologieën. De telefoons van Samsung hebben in die arena aantoonbaar positieve prestaties laten zien, en het volgende vlaggenschip van de Galaxy S22 zou lessen uit het verleden kunnen trekken en een RGBW-beeldsensor kunnen gebruiken om zijn kansen in de toekomst te vergroten.

De meeste mensen zijn misschien bekend met hoe sensoren RGB (afkorting voor rood, groen en blauw) pixels gebruiken voor beeldsensoren, maar dat is een beetje een vereenvoudiging. Gezien de vierkante vorm van pixels, gebruiken de meeste sensoren eigenlijk RGGB, met twee groene fotodiodes om de opstelling te voltooien. Er zijn echter andere varianten, zoals Huawei’s RYYB (rood, geel en blauw), evenals een nog oudere RGBW (rood, groen, blauw, wit).

Deze “panchromatische” RGBW-opstelling is niet bepaald nieuw en er zijn pogingen gedaan door Sony, Huawei en Vivo om er het volgende grote ding in smartphones van te maken. Terwijl het RGB-gedeelte van de sensor kleurgegevens verzamelt, neemt de witte (helder of ongefilterde) pixel alle soorten licht op om de lichtgevoeligheid te verbeteren. Het bekendste voorbeeld is misschien wel de Huawei P8 uit 2015, die geprezen werd om zijn fotografieprestaties, vooral in situaties met weinig licht.

Nu lijkt het erop dat Samsung die technologie gaat gebruiken voor zijn eigen vlaggenschip. In reactie op de tip van het @Ice-universum beweert tipster @heyitsyogesh dat een 50 MP RGBW-sensor zijn weg zal vinden naar geselecteerde klanten en te zien zal zijn op de Galaxy S22-serie. RGBW-sensoren staan ​​bekend om het opofferen van resolutie voor lichtgevoeligheid vanwege het verlies van één groene pixel. Een 50 MP-sensor en geavanceerde algoritmen zouden dat kunnen compenseren.

Afhankelijk van de daadwerkelijke prestaties, zou dit de Galaxy S22 kunnen helpen een voorsprong te nemen op de concurrentie. Het gerucht gaat dat het vlaggenschip van 2022 ook een 200 MP-sensor heeft die mede is ontwikkeld door Samsung en Xiaomi, maar andere bronnen beweren dat dit onjuist is.


Posted By : sydney togel 2021