Fivetran koopt HVR, voegt $ 565 financiering toe

Fivetran, dat traditionele ETL binnenstebuiten (naar ELT) heeft gekeerd door transformatie diep in cloudopslag te verplaatsen, heeft zojuist een aanvullend stuk toegevoegd en zijn bevinding uitgebreid om de waardering naar $ 5,6 miljard te pompen.

De overname is voor HVR, dat Fivetran’s datareplicatietechnologie bulkt met het vastleggen van wijzigingsgegevens uit een breed scala aan cloud- en legacy on-premises databases. Het is een onderdeel dat een aanvulling vormt op de ELT-cloudservice van Fivetran door het vastleggen van wijzigingsgegevens te bieden die stroomopwaarts en uit on-premises databases worden geëxtraheerd. De HVR change-data-capture haalt de gegevens stroomopwaarts, terwijl de transformatietechnologie van Fivetran de gegevens stroomafwaarts masseert om deze naar het cloudanalyseplatform te voeren, of het nu een datawarehouse, data lake of data lakehouse wordt genoemd.

De nieuwe financiering – die goed is voor de HVR-acquisitie, vermenigvuldigt de waardering van Fivetran bijna vervijfvoudigd. Na een financieringsronde van $ 100 miljoen in juni 2020, bereikte de waardering van het bedrijf net eenhoorngebied op $ 1,2 miljard.

Opmerking: dit is een verhaal in ontwikkeling. We zullen dit bijwerken nadat we later vanmiddag met het bedrijf hebben gesproken om hun strategische richting te analyseren.

Posted By : result sydney