Expo 2020 Dubai noemt zichzelf ‘the world’s greatest show’: Dus wat kun je verwachten?

Dubai won het recht om in 2013 de Wereldtentoonstelling van 2020 te organiseren, en versloeg daarmee concurrerende biedingen uit Jekaterinenburg in Rusland, Sao Paulo in Brazilië en Izmir in Turkije. Nu, zes jaar later, staat het voor de deur.

ZIEN: Digitale transformatie: de gids van een CXO (ZDNet speciaal rapport) | Download het rapport als PDF (TechRepublic)

Tegenwoordig komt minder dan 5% van de inkomsten van Dubai uit olie. Dus, terwijl het emiraat van de Perzische Golf zichzelf blijft herpositioneren als een hightech zakencentrum, hoe worden de plannen gevormd voor het evenement in oktober 2020 dat zichzelf ‘de beste show ter wereld’ noemt?

Waarom was dit resultaat belangrijk voor Dubai?

Het is nu gemakkelijk om te vergeten, maar het besluit van 2013 – dat kwam slechts een paar jaar nadat het wereldwijde economische centrum het emiraat zwaar had getroffen – was een indicatie dat Dubai zijn mojo terug had.

Misschien nog opmerkelijker was de overwinning van Dubai ook de eerste keer dat het evenement – ​​waarvan de oorsprong teruggaat tot de Grote Tentoonstelling van 1851 in Hyde Park, Londen – zou worden gehouden in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Zuid-Azië.

“Dubai Expo 2020 zal de oude rol van het Midden-Oosten als smeltkroes van culturen en creativiteit nieuw leven inblazen”, zegt sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-president en premier van de VAE en heerser van Dubai.

Wat is de Wereldtentoonstelling?

Zoals de BBC uitlegt, “worden er om de vijf jaar exposities gehouden waarin honderden landen paviljoens gebruiken om te pronken met het nieuwste op het gebied van architectuur en technologie”.

Het in 1928 opgerichte Bureau International des Expositions (BIE) in Parijs houdt toezicht op en reguleert alle internationale tentoonstellingen die langer dan drie weken duren en niet-commercieel van aard zijn. De expo in Dubai duurt zes maanden.

Eerdere evenementen hebben nieuwe technologieën getoond, zoals de telefoon in Philadelphia in 1876, röntgenmachines in Buffalo, 1901, commerciële televisie-uitzendingen in New York in 1939, IMAX in Osaka, 1970 en touchscreens in Knoxville, 1982.

Hedendaagse iconen, variërend van de Eiffeltoren in Parijs, 1889, tot het reuzenrad in Chicago, 1893, Seattle’s Space Needle in 1962, en zelfs de walkaway ijshoorn in St. Louis, 1904, debuteerden ook op eerdere evenementen.

Expo 2020 duurt 173 dagen en belooft bezoekers meer dan 15 uur dagelijks entertainment, 190 landpaviljoens, meer dan 200 restaurants en 60 dagelijkse liveshows te bieden.

Volgens de prognoses van de organisatoren zal Expo 2020 naar verwachting 25 miljoen bezoeken trekken, waarbij 70% van de bezoekers van buiten de VAE komt, “het grootste deel van de internationale bezoekers in de 168-jarige geschiedenis van wereldtentoonstellingen”.

Hoe heeft Dubai zich op het evenement voorbereid?

Om Expo 2020 te realiseren, bouwen de organisatoren een grote speciale evenementenruimte, ondersteund door 40.000 bouwvakkers in de buurt van Dubai’s nieuwe Al Maktoum International Airport, ook bekend als Dubai World Central, en breiden ze het metrosysteem van de stad uit.

Het financiële dienstverlener Standard Chartered schat dat tegen Expo 2020 ongeveer 300.000 directe banen en ongeveer een miljoen indirecte banen zullen worden gecreëerd in de VAE.

Emirati-onderdanen worden aangemoedigd om mee te doen via initiatieven zoals de Expo 2020 Academy, die 350 van hen een versneld programma voor management- en leiderschapsvaardigheden zal bieden, voordat ze een centrale rol gaan spelen in het Expo 2020-team.

ZIEN: Technologie in het Midden-Oosten: het goede, het slechte en het lelijke verteld in deze belangrijke statistieken

Aan de andere kant van het spectrum zal een nieuwe samenwerking tussen Accenture en Expo 2020 resulteren in 2.020 uur programmeerlessen die worden gegeven aan basisschoolleerlingen uit de VAE in het Expo 2020 Dubai Visitor Centre, tussen nu en de opening van het evenement.

Daarnaast hebben 190 landen van over de hele wereld – waaronder Israël waarmee de VAE geen diplomatieke relatie heeft – hun deelname aan Expo 2020 bevestigd.

Uit een onderzoek van Ernst & Young (EY) van april 2019 bleek dat de aanloop naar het evenement AED 37,7 miljard ($ 10,3 miljard) zou kunnen opleveren voor de economie van de VAE, waarbij constructie, evenementenplanning en transport tot de grootste begunstigden behoorden.

Kleine en middelgrote ondernemingen zullen naar verwachting ook AED 4,7 miljard ($ 1,8 miljard) aan investeringen ontvangen in deze periode, als onderdeel van de toezegging van Expo 2020 om innovatie te stimuleren en kleine bedrijven te ondersteunen.

e-ydubai.jpg

Ernst & Young schat dat de aanloop naar het evenement AED 37,7 miljard ($ 10,3 miljard) zou kunnen opleveren voor de economie van de VAE.

Afbeelding: Ernst & Young

Hoe wordt technologie gebruikt?

Technologie lijkt de kern te vormen van een groot deel van de operationele en bezoekerservaring.

Een enorme koepel in het midden van de evenementenruimte – 65 m (213 ft) hoog met een diameter van 150 m (492 ft) en een capaciteit voor naar schatting 10.000 bezoekers – zal naar verwachting ook ‘s nachts als 360-gradenscherm werken.

Siemens, dat $ 500 miljoen uitgeeft in de regio, door te investeren in twee Internet of Things-centra in Dubai en Abu Dhabi, zal smart-city-technologieën op de hele site inzetten, als ‘Infrastructure Digitalization Partner’ van Expo 2020.

Deze inspanningen omvatten:

  • Gebruik van MindSphere, het cloudgebaseerde besturingssysteem van Siemens, om gebouwen te verbinden, te bewaken en te besturen.
  • Verbinding van 137 afzonderlijke gebouwen, via hun cloudgebaseerde energieanalyseplatform, Siemens Navigator.
  • Gebouwen in drie thematische districten met het slimme gebouwbeheersysteem van Siemens, Desigo CC.
  • “Een wereldrecordinstallatie” van Siemens’ videomanagementsysteem Siveillance VMS300.

Het gebruik van deze meerdere Siemens-platforms is ontworpen om energie-efficiëntie en veiligheid op de hele Expo-site te benutten, met sensoren en analyses die gebouwfuncties bewaken en regelen, zoals airconditioning, energieverbruik, verlichting, liften, luchtkwaliteit en brandalarmsystemen.

Welke technologie kunnen bezoekers verwachten om te proberen?

De Expo-site beslaat 4,38 vierkante kilometer (1,7 vierkante mijl) en heeft vier hoofdingangen. “De Dubai Metro Route 2020 brengt 46.000 passagiers per uur van en naar de Expo-site in minder dan 16 minuten vanaf Dubai Marina”, meldt The National, een Engelstalige krant die in Abu Dhabi is gepubliceerd.

Vorig jaar onthulde de in de VAE gevestigde telecomprovider Etisalat dat de Expo 2020-site is uitgerust met een 5G-netwerkaanbod, voor degenen met de juiste handsets, snelheden van 1,3 gbps en latentieniveaus van één milliseconde.

Saeed Zarouni, senior vice president mobiele netwerken van Etisalat, heeft verklaard dat de site 2.000 5G-binnenantennes, 2.000 4G-antennes en 8.000 Wi-Fi-toegangspunten zal hebben, ondersteund door meer dan 200 km (124 mijl) glasvezel.

“Tegen de tijd dat Expo 2020 arriveert, zal de site de slimste, snelste en meest verbonden site op aarde zijn”, zei hij.

ZIEN: Het Midden-Oosten heeft een groot probleem: het houdt van technologie, maar kan niet stoppen het te blokkeren

Ondertussen kondigen individuele landen en sponsors plannen aan voor hun paviljoens, waarbij meestal de cultuur of economie van elk land wordt getoond. ICT zal in veel daarvan een prominente rol spelen.

Architectural Digest Middle East, merkt op dat “state-of-the-art technologieën zoals FSAT [electric vehicle startup FSAT, Changchun Fawsn Auto Tech], BEIDOU, 5G en AI worden tentoongesteld in het midden van het China Pavilion, samen met gesimuleerd rijden van CRH en intelligente verbonden voertuigen om China’s slimme reistechnologie te benadrukken”.

Het Amerikaanse paviljoen zal een hyperloop-simulator bevatten, evenals een verkenning van virtual reality en brain-connected technologie, waarbij de nadruk wordt gelegd op ontwikkelingen zoals draagbare exoskeletten en 3D-geprinte organen.

Emirates, een vooraanstaande partner en de officiële luchtvaartmaatschappij van Expo 2020 Dubai, zal een speciaal paviljoen hebben dat is gericht op de toekomst van de commerciële luchtvaart.

dubaichina.jpg

Het China Pavilion zal de slimme reistechnologie van het land belichten.

Afbeelding: Expo 2020 Dubai

Wat wordt de erfenis van het evenement?

Naast het versterken van het internationale profiel van Dubai, zal de Expo-site naar verwachting worden omgevormd tot een gebied dat bekend staat als ‘District 2020’, een grote, gemengde omgeving met een focus op zakelijke diensten en evenementen.

Dit gebied zal op zijn beurt deel gaan uitmaken van een nieuwe stad, genaamd ‘Dubai South’, die naar verwachting uiteindelijk meer dan vier miljoen vierkante meter (43 miljoen vierkante voet) zal beslaan.

Het is de bedoeling dat meer dan 80% van de gebouwde omgeving van de Expo behouden blijft voor District 2020, waarbij zowel Siemens als Accenture al hebben toegezegd daar ruimte in te nemen.

Volgens Najeeb Mohammed Al-Ali, uitvoerend directeur van het Dubai Expo 2020 Bureau: “Het evenement zal niet alleen miljoenen mensen over de hele wereld aanmoedigen om de VAE in 2020 te bezoeken, het zal ook reizen en toerisme stimuleren en de economische diversificatie jarenlang ondersteunen na de Expo, waardoor een duurzame economische erfenis wordt achtergelaten die ervoor zal zorgen dat de VAE een toonaangevende bestemming blijft voor zaken, vrije tijd en investeringen.”

EY verwacht dat Expo 2020 en zijn nalatenschap tussen 2013 en 2031 AED 122,6 miljard ($ 33,38 miljard) aan bruto toegevoegde waarde zullen bijdragen aan de economie van de VAE, inclusief 49.700 FTE-banen per jaar in de VAE tijdens deze periode.

De sectoren horeca, transport, detailhandel, bankieren, financiën en onroerend goed behoren tot de sectoren waarvan de Federal Authority of Human Resources van de VAE verwacht dat ze het meest zullen profiteren van Expo 2020, aangezien het emiraat zijn voorbereiding op deze eenmalige gebeurtenis voor het leven.

dubaidistrict2020.jpg

Na het zes maanden durende evenement zal naar verwachting de Expo-site worden omgevormd tot een gebied dat bekend staat als ‘District 2020’.

Afbeelding: Expo 2020 Dubai

Posted By : togel sdy