Exclusieve Supercharging maakte Tesla koning van EV’s: nu wil Elon delen

Tesla is van plan zijn Supercharger-netwerk open te stellen voor elektrische voertuigen van andere autofabrikanten, heeft Elon Musk bevestigd, een enorme verandering in strategie die eigenaren van Tesla-auto’s woedend kan maken. De beslissing om wat tot nu toe exclusief voor Tesla-rijders was, breder beschikbaar te maken, weerspiegelt de ingrijpende veranderingen waarmee elektrische autofabrikanten worden geconfronteerd, vooral in het licht van nieuwe subsidies en stimulansen.

Het bouwen van het Supercharger-netwerk – een reeks krachtige opladers voor elektrische voertuigen die gebruik maken van de eigen connector van Tesla – was een noodzakelijk kwaad toen de automaker zijn activiteiten begon. Toen de eerste locaties in september 2012 opengingen, was er in feite nog geen openbare infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen.

Aangezien Tesla zijn voertuigen wilde aanbieden als vervanging voor auto’s met verbrandingsmotor die lange afstanden konden afleggen, nam het de bouw van die infrastructuur in eigen handen. Superchargen zorgde ook voor een motiverende stimulans om bestuurders in vroege Tesla-voertuigen te krijgen, zoals de Model S en Model X. Door gratis opladen aan te bieden – een voordeel dat geleidelijk werd stopgezet toen de vraag toenam en de prijzen van elektrische voertuigen daalden – bouwde de autofabrikant een cohort van vroege- adoptanten wiens vocale enthousiasme voor het merk hielp om het succes te stimuleren.

Maar nu andere autofabrikanten EV’s eindelijk serieus nemen, is wat tot nu toe een exclusief voordeel was voor Tesla-rijders, misschien iets dat ze binnenkort moeten delen. Elon Musk bevestigd op Twitter dat het Supercharger-netwerk de grootste verandering ooit zal zien in 2021. Volgens Musk “maken we ons Supercharger-netwerk later dit jaar open voor andere EV’s.”

Het is een aankondiging die natuurlijk veel vragen laat. Om te beginnen vertrouwen Superchargers – en Tesla Destination Chargers, die opladen van niveau 2 aanbieden op lokale bestemmingen zoals hotels, restaurants en vergelijkbare locaties – op Tesla’s eigen stekker, waarvan Musk opmerkt dat deze is ontworpen omdat er destijds geen enkele standaard was voor connectoren. “Het is een vrij dunne connector voor opladen met zowel laag als hoog vermogen”, benadrukt hij.

Het probleem is dat geen enkele andere elektrische auto dat ondersteunt: de meeste in de VS vertrouwen op de CCS-connector voor snelladen via gelijkstroom, hoewel sommigen de CHAdeMO-connector gebruiken. Tesla-bestuurders kunnen een adapter gebruiken om een ​​CCS-oplader op hun EV aan te sluiten, maar er is momenteel geen equivalent om in de tegenovergestelde richting te gaan. Dat kan betekenen dat eigenaren van andere EV’s een Supercharger-adapter bij zich moeten hebben als ze het netwerk van Tesla willen gebruiken.

Het gebruik van de oplaadpunten zou ook wat werk vergen. Wanneer Tesla-eigenaren de stekker in het stopcontact steken, doen hun auto en de Supercharger automatisch alle handshaking en accountautorisatie op de achtergrond. Andere EV’s zouden vermoedelijk een soort app nodig hebben om dat handmatig af te handelen, aangezien ze geen deel uitmaken van Tesla’s draadloze netwerk, en Superchargers niet vertrouwen op de Plug & Charge-standaard die andere opladers gebruiken voor dezelfde soort functionaliteit.

De technische uitdagingen zijn echter klein in vergelijking met het potentieel voor ongelukkige Tesla-bezitters. Superchargen wordt al lang gezien als een felbegeerd voorrecht onder EV-bestuurders, en het idee om dat te delen met elektrische voertuigen van derden heeft sommigen al op de kop gezet. Veel van de antwoorden op Musk’s tweet over het vooruitzicht zijn gefrustreerd door het idee om plaats te moeten maken voor Porsche Taycan, Audi e-tron, Chevrolet Bolt EV en andere elektrische auto’s bij wat tot nu toe exclusieve opladers van Tesla waren.

Er is ook de vraag of, zonder Supercharging als een verleidelijke wortel, een deel van de algehele aantrekkingskracht van Tesla-voertuigen zou kunnen worden afgezwakt. Hoewel verschillende oplaadnetwerken – waaronder ChargePoint, EVgo, Electrify America en andere – zich in de tussenliggende jaren sinds de introductie van Supercharger aanzienlijk hebben verspreid, kan het nog steeds een frustrerende gebruikerservaring zijn om door de verschillende providers te navigeren. Sommige Tesla-bezitters hebben ongetwijfeld de beslissing genomen om voor een Model S, Model X, Model 3 of Model Y te gaan, niet in de laatste plaats vanwege toegang tot Superchargers die ze niet zouden krijgen met andere EV’s.

Wat betreft de reden waarom deze verandering in aanpak, en waarom nu, de veranderende prikkels voor elektrische voertuigen en de ondersteunende netwerken die ze nodig hebben, deels de schuld kunnen zijn. Tesla heeft al te veel voertuigen verkocht om nog langer in aanmerking te komen voor de Amerikaanse federale fiscale stimulans voor EV-aankopen, hoewel het schijnbaar zou profiteren van een voorgestelde opnieuw opgestarte versie van dat schema. Met het door het Witte Huis voorgestelde Bipartisan Infrastructure Framework dat $ 7,5 miljard wil investeren in oplaadstations voor elektrische voertuigen, lijkt het echter waarschijnlijk dat Superchargers breder beschikbaar moeten zijn om in aanmerking te komen voor overheidsuitgaven.

Tegelijkertijd komen de reguliere inkomsten van Tesla van andere autofabrikanten – die hun EV-credits hebben gekocht om hun eigen tekort aan de productie van elektrische voertuigen te compenseren, en dus niet kunnen voldoen aan de wettelijke vereisten voor vlootgemiddelde emissies – steeds meer in gevaar. Hoewel ze er misschien even over hebben gedaan om op snelheid te komen, voeren rivaliserende autofabrikanten eindelijk agressievere elektrificatieplannen uit. Uiteindelijk zullen ze de wettelijke kredieten van Tesla niet nodig hebben om aan die normen te voldoen.

In het eerste kwartaal van 2021 waren die verkopen bijvoorbeeld $ 518 miljoen aan inkomsten voor Tesla. Stellantis – de autogigant gevormd uit Fiat Chrysler Automobiles en PSA Group – is van oudsher een grote klant voor de kredieten en heeft de afgelopen jaren voor miljarden dollars gekocht. Maar vooruitkijkend zegt Stellantis dat het er nu zeker van is dat het de emissiedoelstellingen kan halen met zijn nieuwe EV-roadmap, en zonder dat die aankopen meer nodig zijn.

In plaats daarvan zou de verkoop van Supercharger-toegang die inkomstenstroom voor Tesla kunnen vervangen. We hebben Electrify American het voortouw zien nemen in dat model, waarbij het door Volkswagen gefinancierde oplaadnetwerk DC-snelladers in Noord-Amerika uitbouwde en vervolgens deals sloot met verschillende autobedrijven voor gebundelde toegang. Deze week kondigde Volvo zelfs aan dat het een hoeveelheid Electrify America-oplading zou opnemen voor kopers van zijn 2022 XC40 Recharge en C40 Recharge elektrische cross-overs, evenals toegang tot het lidmaatschapsprogramma van het laadnetwerk dat gesubsidieerde tarieven biedt. Electrify America kondigde eerder deze maand haar ambitieuze plannen aan om haar netwerk tegen 2025 meer dan te verdubbelen.


Posted By : keluaran sdy 2021