Evoluerende digitale transformatie: McKinsey presenteert zijn ‘business building’-strategie (CxOTalk-interview)

Digitale transformatie houdt iedereen bezig. Tijdens een recente verschijning op CNBC noemde Salesforce-voorzitter en CEO Marc Benioff digitale transformatie bijvoorbeeld een “enorme” kans.

Hoewel de kans duidelijk is, blijft het transformeren van een gevestigde organisatie een van de grootste uitdagingen in het bedrijfsleven. Echte transformatie raakt de hele organisatie, inclusief productontwikkeling, marketing, verkoop, cultuur, bedrijfsmodel, enzovoort. Dit niveau van verandering is een grote onderneming voor elk bedrijf.

Moet lezen:

Als onderdeel van de CxOTalk-reeks gesprekken met ‘s werelds beste innovators in het bedrijfsleven, technologie, overheid en onderwijs, heb ik dit onderwerp verkend met een senior partner bij McKinsey & Company.

Ari Libarikian leidt Leap by McKinsey, het initiatief van het bedrijf om organisaties te helpen transformeren. De aanpak helpt organisaties bij het bouwen en koesteren van nieuwe bedrijven die de beste eigenschappen van grote bedrijven en startups combineren.

Hoewel deze aanpak niet het enige pad naar transformatie is, brengt het bedrijfsactiviteiten, cultuur en marktgerichte focus op de klant samen.

Bekijk de video die hierboven is ingesloten om het gesprek te bekijken en lees (licht bewerkte) belangrijke punten hieronder. U kunt ook het volledige transcript lezen.


Wat is een digitaal bedrijf?

Een digitaal bedrijf is in feite een bedrijf dat zich richt op technologie in de constructie, levering en service van het product. De ervaring voor de klanten is meestal sneller, goedkoper, meer naadloos en gemakkelijker omdat het overal toegankelijk is en veel gebruiksvriendelijker.

Waarin verschilt het opbouwen van een bedrijf van digitale transformatie?

Als we het bij McKinsey hebben over digitale transformatie, bedoelen we twee dingen op het hoogste niveau: de kern transformeren, namelijk nemen wat we vandaag doen en technologie gebruiken om het beter, sneller, goedkoper en effectiever te doen.

En we hebben het over het bouwen van nieuwe bedrijven, die uit de kern stappen en iets creëren dat niet bestond. Het opbouwen van een bedrijf is doorgaans een veel radicalere stap voor bedrijven, omdat veel leidinggevenden die erg goed zijn in het runnen van een groot bedrijf, niet de ervaring hebben om iets op te bouwen en op te schalen.

Onze overtuiging, als McKinsey, is dat het opbouwen van een bedrijf een vereiste is voor succes op de lange termijn. Als je kijkt naar de Fortune 20 van vandaag versus de lijst van 20 jaar geleden, is het bijna helemaal anders. Elk bedrijf op de lijst van vandaag heeft zichzelf geregenereerd door middel van het opbouwen van een bedrijf of was een paar jaar geleden een startup en is enorm opgeschaald.

Waarom is cultuur zo belangrijk?

Cultuur is hier in mijn ogen het belangrijkste punt. Een geweldige cultuur in een bedrijf dat weet hoe iets vanaf de grond moet worden opgebouwd, zal uiteindelijk leiden tot een geweldig idee en een geweldig bedrijf opschalen.

Als ik cultuur zeg, bedoel ik wat is de manier van werken? Wat voor soort mensen huur je in? Hoe leer je van fouten? Combineer je verschillende functies met elkaar?

Een van de opwindende dingen die je ziet bij succesvolle nieuwe bedrijven, is dat je een ontwerper met een technoloog met een zakenman met een marketeer met juridische zaken en naleving ziet, die allemaal elke dag samen zijn en een snel gesprek voeren. Ze hebben allemaal de mentaliteit van hoe we dit ding snel vooruit kunnen duwen.

Openbaarmaking: McKinsey is een CxOTalk-verzekeraar.

Posted By : keluaran togeĺ sydney hari ini 2021