Etsy Q2-resultaten topverwachtingen, aandelen vallen op lichte begeleiding

Etsy leverde woensdag beter dan verwachte financiële resultaten voor het tweede kwartaal, waarbij de groei afvlakt na de door gezichtsmaskers aangewakkerde verkoophausse in 2020.

Het bedrijf boekte een nettowinst in het tweede kwartaal van $ 98,2 miljoen, met een niet-GAAP-winst van 68 cent per aandeel op een omzet van $ 528,9 miljoen, een stijging van 23% ten opzichte van het voorgaande jaar. Wall Street verwachtte een winst van 63 cent per aandeel op een omzet van 524,8 miljoen dollar.

Etsy zei dat de omzetgroei werd aangedreven door zowel Marketplace-inkomsten. De bruto-merchandiseverkoop van het bedrijf (GMS steeg met 13,1% tot $ 3 miljard, terwijl Etsy marktplaats GMS $ 2,8 miljard bedroeg, een stijging van 14,2% op jaarbasis.

Etsy sloot het kwartaal af met 90,4 miljoen actieve kopers, tegenover 60,2 miljoen in het tweede kwartaal van 2020.

In voorbereide opmerkingen zei Etsy CFO Rachel Glaser dat het bedrijf aangemoedigd blijft door Etsy’s onderliggende groei en koperstrends, ondanks de post-pandemische verschuiving in consumentenbestedingspatronen.

“Ondanks een daling van de groei van nieuwe kopers, die we hadden verwacht toen we uit de pandemie kwamen, hebben we in het tweede kwartaal bijvoorbeeld nog steeds 8 miljoen nieuwe kopers toegevoegd aan de Etsy-marktplaats – bijna het dubbele van het aantal nieuwe kopers dat in het tweede kwartaal werd verworven. van 2019”, aldus Glaser. “Bovendien was de GMS per actieve koper op een lopende twaalfmaandsbasis met 22% gestegen in vergelijking met het tweede kwartaal van 2020, opnieuw een record voor deze belangrijke maatstaf. We maken ook gebruik van onze sterke financiële positie om te investeren in mensen, producten, marketing en infrastructuur om toekomstige groei te ondersteunen. Wij zijn van mening dat ons kapitaalarme bedrijfsmodel ons in staat zal stellen deze investeringen te doen en tegelijkertijd gezonde niveaus van aangepaste EBITDA te blijven leveren.”

Vooruitkijkend verwacht het bedrijf een omzet in het derde kwartaal van $ 500 miljoen tot $ 525 miljoen, vergeleken met schattingen van analisten voor een omzet van $ 524,9 miljoen.

Het bedrijf weigerde een prognose voor het hele jaar te geven, daarbij verwijzend naar “aanhoudende onzekerheid over toekomstige macro-economische omstandigheden als gevolg van de aanhoudende COVID-19-pandemie”.

Aandelen van Etsy daalden meer dan 13% in nabeurshandel op de lichte begeleiding.

Posted By : togel sidñey