ESA voert zijn eerste test uit van het European Ground System – Common Core-software

ESA heeft aangekondigd dat het met succes een ruimtevaartuig heeft bestuurd met behulp van zijn nieuwe zogenaamde ‘ruimtebrein’. De software heet officieel European Ground System – Common Core (EGS-CC). Het ruimteagentschap zegt dat de software de komende jaren het brein zal zijn van alle Europese ruimtevluchtoperaties.

EGS-CC zal nieuwe mogelijkheden bieden voor hoe toekomstige missies van de ESA zullen vliegen. Een satelliet genaamd OPS-SAT “Space Lab” is een kleine CubeSat die speciaal is gelanceerd als testruimtevaartuig voor de nieuwe bedieningssoftware. ESA zegt dat het testen van de software te riskant was om op andere missies uit te voeren. Interessant is dat Space Lab ook open is voor het publiek om te experimenteren.

Teams van het ESA ESOC Operations Center gebruikten het EGS-CC-besturingssysteem om het kleine ruimtevaartuig van 30 centimeter te bewaken en te besturen. Met behulp van de nieuwe software hebben ze met succes opdrachten verzonden en gegevens van het ruimtevaartuig ontvangen. EGOS-CC-projectmanager Klara Widegard zegt dat de software een succesvolle validatie heeft ondergaan en de opwindende toekomstige missiebesturingstechnologieën en Europa’s leidende positie in de ruimte heeft aangetoond.

De ESA had de nieuwe software nodig omdat er vandaag meer missies worden gelanceerd dan ooit tevoren. De missies moeten een breed scala aan taken uitvoeren, van het bewaken van landmassa’s op aarde, de oceanen en het klimaat, terwijl anderen in de verre ruimte turen of puin in de ruimte grijpen en het in de atmosfeer brengen om te verbranden. Al die missies moeten gegevens terugsturen naar de grondcontrole terwijl ze commando’s ontvangen en geautomatiseerde taken aan boord uitvoeren.

Een besturingssysteem dat in staat is om aan de behoeften van elk ruimtevaartuig te voldoen, zou te veel tijd en middelen kosten. Er was een gedeelde infrastructuur nodig om een ​​willekeurig aantal missies en missietypen een gemeenschappelijke kern te laten delen, waardoor de behoefte aan aangepaste software voor elke missie tot een minimum werd beperkt en missies door meerdere operators konden worden gevlogen. De software opent de mogelijkheid om grotere missies samen uit te voeren met meerdere operators die op een gedistribueerde manier werken over landen en controlecentra.

Posted By : no sydney hari ini 2021