Dringend: waarom u al uw iPhones, iPads en Macs nu moet bijwerken

Als je je iPhones, iPads en Macs nog niet hebt bijgewerkt met de nieuwste patches van Apple, dan moet je wat tijd uit je dag nemen om dit nu te doen, want dit is een grote.

Eerder deze week publiceerde Apple iOS 14.7.1, iPadOS 14.7.1 en macOS Big Sur 11.5.1. Hoewel deze update bugfixes bevat, is het belangrijkste onderdeel van deze update een beveiligingsoplossing voor een kwetsbaarheid die volgens Apple “actief is uitgebuit”.

Met andere woorden, de slechteriken gebruiken het al.

Moet lezen: Maak deze veelvoorkomende, fatale iPhone- of Android-fout niet

Zo beschrijft Apple de kwetsbaarheid met betrekking tot iOS en iPadOS:

Beschikbaar voor: iPhone 6s en nieuwer, iPad Pro (alle modellen), iPad Air 2 en nieuwer, iPad 5e generatie en nieuwer, iPad mini 4 en nieuwer en iPod touch (7e generatie)

Impact: een programma kan willekeurige code uitvoeren met kernelrechten. Apple is op de hoogte van een melding dat dit probleem mogelijk actief is misbruikt.

Beschrijving: een probleem met geheugenbeschadiging is verholpen door een verbeterde verwerking van het geheugen.

CVE-2021-30807: een anonieme onderzoeker

Het is onduidelijk of dit de kwetsbaarheid is die wordt gebruikt voor het jailbreaken van iOS-apparaten, of dat het verband houdt met de spyware-toolhack van de NSO Group die werd gebruikt om journalisten, activisten en overheidsfunctionarissen aan te vallen.

Om uw iPhone en iPad bij te werken, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Software-update en download en installeer alle beschikbare updates.

Voor macOS, klik op de appel in de linkerbovenhoek, ga naar Systeem voorkeuren, vinden Software-update en download en installeer alle beschikbare updates.

Ik raad aan om deze updates zo snel mogelijk uit te voeren.

Om onmiddellijk meldingen te krijgen van updates voor de iPhone en iPad, heb ik de app iVerify gebruikt.

Posted By : pengeluaran sidney hari ini