CIO-strategie: Word een transformationele chief information officer

In de afgelopen jaren is de rol van CIO geëvolueerd van een legacy-positie gericht op infrastructuur naar een zakelijke rol waar groei en innovatie centraal staan. Deze verschuiving vertegenwoordigt een evolutie van de traditionele naar transformationele CIO.

Voor uw gezondheid, welzijn en opbouw heb ik een tabel samengesteld die deze veranderingen samenvat:

Bereid door Michael Krigsman

Om een ​​beter begrip te krijgen van hoe IT-leiders transformationeel kunnen worden, sprak ik met twee gerespecteerde CIO’s. Ben Haines is momenteel de CIO van Verizon Media en was eerder de CIO van bedrijven als Red Bull, Pabst en Box. Tim Crawford heeft senior IT-functies bekleed bij organisaties als Konica en Stanford University. Momenteel is hij een vooraanstaand adviseur van Chief Information Officers.

Ik vroeg Ben en Tim hoe CIO’s hun werk kunnen laten evolueren om transformationeel te worden. Hier zijn een paar van hun opmerkingen (bewerkt voor lengte en leesbaarheid):

Tim Crawford: De transformationele CIO is in de eerste plaats een bedrijfsleider die verantwoordelijk is voor technologie. Ze sluiten nauw aan bij de CEO, de rest van de C-suite en de doelstellingen van de raad van bestuur. Maar ze zijn op zoek naar manieren om technologie op de voorgrond te brengen. In plaats van tech omwille van tech, is het business first

Elk lid van de C-suite moet de aard van hun bedrijf begrijpen; ze moeten hun klanten begrijpen. Ze moeten begrijpen hoe ze geld verdienen, hoe ze geld uitgeven en hoe de activiteiten van de organisatie werken. Het begint met die zakelijke context, maar evolueert uiteindelijk naar technologie.

Ben Haines: Je ziet dat sommige bedrijven hun hele bedrijfsmodel veranderen vanwege digitaal. Maar niet elke branche kan of hoeft dat. In de CPG-ruimte verschepen Red Bull en Pabst nog steeds een blikje bier of blikje Red Bull. Maar interactie met consumenten en directer naar de consument gaan, het is allemaal digitaal. We kunnen een voortrekkersrol spelen om dat te stimuleren en mogelijk te maken.

Ik wil dat gesprek een beetje veranderen omdat het een zakelijk probleem is en een IT-probleem. Je moet het zo formuleren als je met het directieteam praat.

De video die hierboven is ingesloten, is een compositie van een live CxOTalk-gesprek met Tim en een apart gesprek met Ben.

Gerelateerde verhalen

Posted By : keluaran togeĺ sydney hari ini 2021