BitConnect-directeur pleit schuldig voor rol in cryptocurrency-fraude van $ 2 miljard

Een van de regisseurs die betrokken is bij het BitConnect cryptocurrency Ponzi-schema heeft schuldig gepleit voor zijn rol in de samenzwering.

Deze week zei het Amerikaanse ministerie van Justitie (DoJ) dat Glenn Arcaro, een inwoner van Los Angeles, schuldig heeft gepleit aan de beschuldiging van samenzwering om telefraude te plegen. Samen met de verbeurdverklaring van criminele winsten, riskeert Arcaro een maximumstraf van 20 jaar gevangenisstraf.

De 44-jarige werd beschuldigd van het spelen van een rol in BitConnect, een niet-geregistreerd effectenaanbod en cryptocurrency-schema dat in 2018 instortte. BitConnect beloofde investeerders een hoog rendement op basis van investeringen die gebruikmaken van marktvolatiliteit, maar om deel te nemen, moesten handelaren BitConnect kopen Munten (BCC) via stortingen van Bitcoin (BTC).

Toen BitConnect zonder waarschuwing sloot, kelderde de prijs van BCC en hadden gebruikers geen toegang tot hun geld.

Destijds noemden BitConnect-operators slechte pers, gedistribueerde denial-of-service (DDoS)-aanvallen en de controle van Amerikaanse regelgevers als redenen voor de beëindiging ervan. De politie ging vervolgens aan de slag met het opsporen van de exploitanten van de regeling.

Het DoJ zegt dat investeerders in de VS en in het buitenland meer dan $ 2 miljard hebben verloren in wat nu wordt beschouwd als “de grootste cryptocurrency-fraude die ooit strafrechtelijk is aangeklaagd”.

In het bijzijn van de Amerikaanse magistraat-rechter Mitchell Dembin, gaf Arcaro toe dat hij frauduleus samenzweerde met anderen om de cryptocurrency-zwendel te promoten, evenals het misleiden van investeerders over de propriëtaire software die BitConnect blijkbaar gebruikte om de markt te volgen en winst te verzekeren.

“In werkelijkheid voerde BitConnect een leerboek Ponzi-schema uit door eerdere BitConnect-investeerders te betalen met geld van latere investeerders”, zeggen aanklagers.

Als directeur nam Arcaro een deel van elke investering die werd gedaan via de piramideleningprogramma’s van BitConnect. Maar liefst 15% van elke transactie ging in zijn zak en hij verdiende uiteindelijk meer dan $ 24 miljoen.

“Arcaro heeft de verantwoordelijkheid aanvaard voor zijn acties om duizenden individuen over de hele wereld op te lichten om in BitConnect te investeren”, aldus Special Agent in Charge Eric Smith, FBI Cleveland Field Office. “Hij vulde zijn zakken met miljoenen dollars, geld van slachtoffers die dachten dat hun geld werd geïnvesteerd in een nieuwe cryptocurrency met een hoog rendement.”

In juni heeft SEC vijf vermeende leden van de BitConnect-promotorpool aangeklaagd. De toezichthouder beweert dat de vijf in 2017 en 2018 effecten hebben gepromoot en verkocht via het BitConnect-leenprogramma, dat beleggers een rendement van maar liefst 40% beloofde. Marketing bestond uit YouTube-content, sociale media en ‘testimonials’.

De promotors verdienden elk tussen $ 475.000 en $ 1,3 miljoen aan commissie.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ook een klacht ingediend tegen Arcaro en BitConnect-oprichter Satish Kumbhani. De toezichthouder eist dwangbevelen en civielrechtelijke sancties.

Vorige en gerelateerde dekking


Heb je een tip? Veilig contact opnemen via WhatsApp | Signaal op +447713 025 499, of hoger bij Keybase: charlie0


Posted By : keluaran sidney hari ini