Bird vertraagt ​​roekeloze scooterrijders met geofenced snelheidslimieten

Veel grote steden staan ​​vol met elektrische scooters die iedereen kan huren en gebruiken om zich zonder auto te verplaatsen. Deze scooters maken het gemakkelijk om snel op je bestemming te komen, maar ze zijn controversieel gebleken. Velen hebben geklaagd over roekeloos scootergebruik, en dat is waar Bird’s nieuwste geofencing-test van pas komt.

Bird is een van de bedrijven die elektrische scooters beschikbaar maakt in steden en werkt er nu aan om ervoor te zorgen dat die scooters veilig in de buurt van andere mensen worden gebruikt. Het bedrijf heeft een nieuwe test aangekondigd met een functie genaamd Community Safety Zones, die in wezen geofenced-regio’s zijn waar de scooters een maximumsnelheid van slechts 8 MPH hebben.

Hoewel de maximale snelheid op deze locaties misschien traag lijkt, is het nog steeds sneller dan lopen en zul je niet bezweet en moe worden als je op je bestemming aankomt. Sterker nog, de lagere snelheden helpen een ongelukkige aanrijding met voetgangers te voorkomen.

De geofenced veiligheidszones zijn regio’s met veel voetgangersverkeer; Bird zegt zich in eerste instantie op scholen te concentreren. Wanneer een scooter een van deze geofenced locaties binnenrijdt, zal het micromobiliteitsvoertuig automatisch vertragen totdat het de maximaal toegestane snelheid heeft bereikt. Gebruikers krijgen een melding van de app van de service waarin wordt uitgelegd waarom de scooter langzamer ging rijden.

Bird merkt op dat de servicekaart van de mobiele app duidelijk laat zien waar deze zones met verminderde snelheid zich bevinden, zodat gebruikers kunnen plannen om ze te vermijden als de lagere snelheid een negatieve invloed heeft op hun aankomsttijd. Het bedrijf test deze functie in Madrid, Miami en Marseille met plannen om het in de toekomst uit te breiden naar andere steden.

Posted By : sydney togel 2021